Hakkapeliitta 8 är årets nyhet från Nokian och har precis kommit ut på marknaden. Däcket har redan vunnit ett "bäst i test" av tidning Vi Bilägare där de jämförde olika dubbdäck. Nokian Hakkapeliitta 8 är den nya generationen dubbdäck och framtagen för att klara av de tuffa och varierande vinterväglag som råder både i Ryssland och Norden. Beprövade tekniker blandas med dagens högteknologiska sådana för att få fram detta vinterdäck av högsta kvalitet.

Hakkapeliitta 8

Precis som med däckets föregångare Nokian Hakkapeliitta 7 så använder de sig av ankardubbar. Däremot skiljer sig dubbarnas placering. På Hakkapeliitta 8 sitter inte dubbarna i jämna rader. Genom att ta hjälp av avancerade dataprogram har de fått fram hur de 190 dubbarna bör fördelas över däcket. Detta innebär ett betydligt bättre grepp men även ett jämnare och naturligare slitage. Under dubben använder sig Nokian av tekniken Eco stud 8 Concept. Denna teknik innebär att dubbarnas kontakt med vägunderlaget ökar men samtidigt ger en behagligare körning eftersom dubbslaget dämpas. Detta är marknadens tystaste vinterdäck.

Unikt dubbsystem

Med Hakkapeliitta 8 har Nokian ökat antalet mönsterklackar för att få det absolut bästa greppet utan att däcket utsätts för ett större slitage. I slitbanans mitt finns mönsterklackar, och läget kombinerat med det djupa mönstret gör att snö och slask inte fastnar. Bak på mönsterklackarna finns bromsförstärkare med en unik kant som ger ett avsevärt bättre grepp på snöiga vägar.

Däckets mönster och gummi

Hakkapeliitta 8 är ett nyskapande däck med dess nya unika mönster och gummiblandning. Mönstret är symmetriskt med bestämd rullriktning, vilket bevisat är det idealiska då det handlar om dubbdäck. I gummiblandningen har andelen naturgummit ökat eftersom det passar bättre i de kyliga nordiska förhållandena där stora temperaturvariationer förekommer. Eftersom vinterkörning även innebär att köra på asfalt emellanåt så är även dessa egenskaper förbättrade på Hakkapeliitta 8. Hakkapeliitta 8 är det ultimata dubbdäcket för de som använder sin bil dagligen.