Däck från Mitas

Mitas är en av Europas absolut största däcktillverkare för agrara fordon, och med det menas framför allt traktorer. Men företaget tillverkar även däck för andra fordon inom industrin, liksom flyplan och motorcyklar. Mitas är ansvariga för detta i alla led. Inte minst tillverkar företaget sina egna däck, men de ser även till att ta hand om allt som har med deras distribution och försäljning att göra. Förutom försäljning under sitt eget namn säljer företaget också däck under märkena Cultor och Continental.

Mitas grundades 1932 i den slovakiska staden Zlin i Moravia. Där grundades det av Tomas Bata som började tillverka däck, framförallt för att säljas i närområdet. Men verksamheten växte sakta men säkert och 1974 blev företaget så pass stort att de byggde en enorm anläggning i samma stad där produktionen nu kunde ske, vilket även innebar nya jobb för lokalbefolkningen. 1991 såldes verksamheten sedan till Barum Holding, vilket sakta påbörjar en resa mot internationalisering av märket. år 1997 blev företagets däck tillgängliga i mer eller mindre alla världens länder.

Eftersom de flesta av företagets produkter i dag är gjorda för export är de ytterst noga med att se till att följa alla regler, både internationellt och de som är specifika för den europeiska unionen. Inte minst gör de dessutom allt för att se till så att produktionen av deras däck har en så låg miljöpåverkan som det bara är möjligt. Detta lyckas de åstadkomma, dels genom val av material i sina däck men också genom att föra en så medveten produktion som möjligt.

Så, om du behöver däck för traktorer, skördetröskor, truckar, truckliftar, snöplogar, flygplan eller motorcyklar, har Mitas de perfekta däcken för dig. Inte minst erbjuder företaget bra priser i förhållande till deras utomordentliga kvalitet.