Hankook

Hankook Historia

Hankook grundades 1941 och är det första koreanska däckföretaget. Sedan dess har Hankook banat vägen för Koreas andra däckföretagare och företaget fortsätter att vara en föregångare inom däcktillverkningsindustrin. Hela 80 procent av Hankooks försäljning exporteras till utlandet. Idag säljer företaget sina däck till över 180 länder. Att Hankook är så framgångsrikt beror på att företaget tillverkar däck med de senaste teknologierna och använder sig av ett internationellt tillverkningssystem. Förutom däck tillverkar företaget också batterier, lättmetallfälgar och bromsbackar. Hankook har runt 14000 anställda på deras fyra regionella huvudkontor, fem forskningsanläggningar och över 20 lokalavdelningar över hela jorden. Namnet Hankook fick företaget först 1968, innan dess hette företaget Chosun Tire Company. Idag tillverkar Hankook mer än 50 miljoner däck om året och förser flera biltillverkare med originaldäck till deras bilar. Hankook är framför allt känt för sina radialdäck och sina diagonaldäck. Hankooks däck tillverkas på företagets produktionsanläggningar som finns i Sydkorea, Kina, Ungern och Indonesien. Hankook planerar även att öppna en fabrik i Tennessee, USA. Företagets huvudkontor är placerat i Sydkorea.

Däck från Hankook

Hankooks mål är att leverera produkter av hög kvalitet och ge en utmärkt service. Hankook vill fortsätta vara ledande när det kommer till kundnöjdhet, vara ett av de bästa däckföretagen i världen, fortsätta att tillverka kvalitetsprodukter, ha anställda som är kunniga om det de arbetar med och är motiverade att arbeta, och att fortsätta växa och ha starka ekonomiska resultat. För Hankook är det viktigt att företaget förbättrar livskvaliteten för sina anställda och att de samhällen som Hankook verkar i kan dra nytta av deras närvaro. Hankook tillverkar däck till bland annat personbilar, SUV:s, lastbilar och bussar. För att kunna fortsätta att utveckla och förbättra sin produkter investerar Hankook runt fem procent av sina intäkter i både forskning och utvecklingsarbete. Hankook har idag fem forskningsanläggningar i olika delar av världen, för att kunna möta de krav och önskemål som kunderna har i olika regioner. Hankook vet hur viktigt det är att investera i forskning för att hålla sig uppdaterade med den senaste teknologin och det är en prioritet för dem. Företagets produkter ska alltid uppfylla kundernas höga krav och önskemål. Hankook strävar efter att uppfylla kundernas önskningar innan kunden själv har önskat det. Genom att använda Hankooks däck inom motorsport utsätts däcken för extrema påfrestningar. Dessa påfrestningar gör att Hankook kan försäkra sina kunder om att däcken de köper klarar av de mest extrema utmaningar, just eftersom däcken är anpassade för att klara racing. Hankook har själv utvecklat kontrollsystemet Kontrol, som används för att testa och kontrollera däcken som företaget tillverkar. Genom att använda Kontrol har Hankook kunnat förbättra körupplevelsen på flera olika sätt. Kontrol förbättrar prestandan, bekvämligheten, säkerheten och påverkan på miljön.

Hankook däck

Hankook är i framkant när det kommer till att utveckla och tillverka däck som är anpassade för motorsport. Genom att kombinera kvalitetsdesign med de senaste materialen kan Hankook fortsätta att ta fram däck som är av bästa kvalitet. Hankooks mål är att erkännas som en av världens bästa och mest framgångsrika däcktillverkare, som använder sig av de senaste teknologierna och utvecklar nya, innovativa produkter. Sedan Hankook lanserade sina racingdäck på den amerikanska marknaden har företaget investerat allt mer och blivit allt med involverade i motorsport. Hankook har också skördat stora framgångar på racingbanorna och har tagit många förstaplaceringar. Hankook sponsrar också många tävlingar inom motorsporten, till exempel de skotska rallymästerskapen. Hankook är den officiella leverantören av däck till Deutsche Tourenwagen Masters, som är en av världens mest populära tävlingar i sin gren.

Hankook Däck
För Hankook däck är det viktigt att arbeta för att bli ett företag som är hållbart, miljömässigt. Därför arbetar Hankook kontinuerligt med att minska påverkan som företaget har på miljön. Företaget arbetar också med att ta fram produkter och teknologier som skonar miljön. Hankook ser det som sitt ansvar att förbättra världen omkring företaget, och ett steg i detta är att förbättra Hankooks produkters miljöpåverkan. Oavsett om du letar efter däck till en personbil eller till din racingbil, så kan Hankook hjälpa dig. Hankooks innovativa däckdesign ger dig många fördelar som kund. Hankooks mål är att fortsätta att utveckla däck som är bättre gällande såväl prestanda som teknologi. Du kan lita på att Hankook tillhandahåller dig med det allra senaste inom däckteknologi. Köper du dina däck hos Hankook får du ett däck som inte bara presterar bra, utan bäst. Du kan vara säker på att Hankook tillhandahåller ett däck som är säkert och pålitligt att använda. Däcken från Hankook är noggrannt testade för att Hankook ska kunna garantera att du blir nöjd med dina nya däck. Företaget vet hur viktig kvalitet är för kunderna och ser därför till att bara tillverka och sälja däck som är av den allra högsta kvaliteten. När du väljer Hankook, väljer du kvalitet och prestanda.