Continental

Continental Historia

Continental är en av världens största tillverkare av däck. Förutom däck tillverkar företaget även en rad andra produkter, som bromssystem, fordonselektronik och säkerhetssystem. Continentals produktion av gummiprodukter har en lång historia, som började 1871 då Continental-Caoutchouc och Gutta-Percha aktiebolag i Hannover grundades. Idag finns Continentals fabriker och kontor i 36 länder och företaget har mer än 130000 anställda. Företagets mål är att producera kvalitetsprodukter som förbättrar säkerheten, komforten och glädjen för alla bilförare. Continentals produkter ska skapa ett mervärde för såväl aktieägare och anställda som samhället i övrigt. Företaget vill också kunna förbättra mobiliteten för såväl människor som varor och information, så att människor lättare kan uppfylla sina drömmar. Continental uppfinner och skapar lösningar som fokuserar på säkerhet, miljövänlighet, information och prisvärda bilar. Genom att Continental tänker och agerar på ett sätt som är holistiskt, systematiskt och nätverkande kan företaget omvandla sina idéer till massproduktion snabbare än andra.

Däck från Continental

Continentals filosofi bygger på fyra pelare; tillit, viljan att vinna, friheten att agera och att arbeta för varandra. Utan tillit hade Continetal inte kunnat vara så framgångsrikt som företaget är idag. De håller sina löften, oavsett om det är till anställda, affärpartners eller intressenter. Viljan att vinna är stark hos Continental och målet är alltid att prestera så bra som möjligt. Därför strävar företaget hela tiden mot att utvecklas, så att det kan förbättra produkterna och skapa nya, bättre lösningar. För Continental innebär friheten att agera att låta deras medarbetare ha stor frihet i sitt arbete, vilket gör att Continentals vitalitet och hållbarhet stärks. Med Continentals produkter expanderas möjligheterna att agera fritt. För dem är det av största vikt att arbeta tillsammans. På så sätt kan företaget enas och ge stöd till varandra. Continental menar att genom att dela med sig av sin kunskap kan man öka den. Genom att vara öppen om misstag kan man också lära av varandra och på så sätt nå framgång.

Mycket av Continentals framgångar beror på företagets innovation och strävan efter att skapa nya och bättre produkter. Det kan till exempel nämnas att Continental redan 1905 skapade en föregångare till dagens dubbdäck, ett nitat antisladdäck. Så tidigt som på 1930-talet börjar man använda Continentals däck på racingbanorna. Med dessa däck gjordes flera världsrekord i hastighet och vinsterna är många. Dessa framgångar kom att upprepa sig under 1950-talet, då förare som körde med Continentals däck vann franska, tyska, brittiska och italienska Grand Prix såväl som Carrera Panamerica. På 1950-talet började Continental även producera slanglösa däck och luftfjädring till bussar och truckar. Continental var då det första företaget i världen som tillverkade luftfjädring till just bussar och truckar.

I slutet av 1970-talet och under 1980-talet förvärvade Continental ett flertal andra företag, som bland annat det österrikiska Semperit. Det betydde att Continentals marknad under den här perioden ökade ordentligt. 1987 tar man även över General Tire Inc, som hade fabriker i Mexico och Nordamerika. Som ett ytterligare steg för att utöka Continentals närvaro i Nordamerika väljer företaget att börja samarbeta med två japanska däcktillverkare och tillsammans med dem tillverka däck till kommersiella fordon på den nordamerikanska marknaden. 1991 omorganiseras Continentals industriella produktion och går sedan dess under namnet ContiTech. ContiTech har produktionslägen i bland annat Italien, Brasilien, Kina, Mexico, Sverige och Tyskland. Samma år som ContiTech bildas blir Continental också den första däcktillverkaren som producerar ett miljövänligt däck, ContiEcoContact. I början av 2000-talet börjar Continental samarbeta med Bridgestone för att ta fram ett standardiserat run-flat system. Tillsammans med Yokohama bildar Continental 2002 ett gemensamt företag för att kunna nå ut bättre till den japanska maknaden. år 2007 blir Continental en av de fem största leverantörerna till bilbranschen i världen, då företaget köpte upp Siemens VDO Automotive AG. Det leder också till att företaget stärker sin position i Europa, Asien och Nordamerika.

Continental däck

Continental däck tillverkar idag en lång rad av olika typer av modeller. Företaget tillverkar däck för alla väder och underlag. Däcken är även anpassad efter olika bilars olika behov för att prestationen ska bli så bra som möjligt. Continental tillverkar däck till bilar, lastbilar, bussar, motorcyklar, cyklar och specialdäck till industriella fordon. För Continental är det alltid viktigast att sätta säkerheten i första rummet och företaget tar ett stort ansvar för att tillverka så säkra däck som möjligt. Oavsett vilka behov du har för din körning så kan du vara säker på att Continental har ett däck som passar din körning och ditt fordon. När du slipper koncentrera dig på saker som säkerhet kan du lättare hitta glädjen i körningen. Förutom att tillverka säkra däck strävar Continental också efter att ta fram däck som påverkar miljön så lite som möjligt. Letar du efter ett däck som passar dina speciella behov, som är säkert och som har så liten påverkan på miljön som möjligt, så passar Continentals däck dig utmärkt.

Continental Däck