Bridgestone

Bridgestone Historia

Bridgestone grundades 1931 av Shojiro Ishibashi, som redan 1930 gjorde sitt första däck. Ishibashi var en driven entreprenör som redan innan han grundade Bridgestone hade startat massproduktionen av den traditionella japanska skon, Tabi. Namnet Bridgestone kommer från Shojiro Ishibashis eget namn, som betyder "Stone bridge". För att få ett namn med mer internationell klang bytte man plats på de två orden och vips hade Bridgestone fötts. Bridgestone har under hela sin historia kontinuerligt expanderats och nått fler och fler konsumenter. Under 1980-talet nådde det sin kulmen när de köpte upp Firestone och därmed blev en aktör på världsmarknaden. Bridgestone är idag en av de ledande tillverkarna av däck för alla användningsområden. Företaget gör däck till bland annat passagerarbilar, lastbilar, bussar, jordbruksmaskiner, flygplan och motorcyklar. De har dessutom expanderat sin nisch på marknaden och erbjuder även en rad andra produkter. Några av dessa produkter är golfutrustning, material till bilinteriörer, cyklar samt kemiska och industriella produkter.

Däck från Bridgestone

Bridgestones mål är att göra produkter som är av högsta kvalitet och som på så sätt tjänar samhället. Företagets grundval bygger på fyra pelare. Dessa fyra pelare är integritet och teamwork, att vara kreativa pionjärer, att beslut tas efter att de har verifierats av observationer på plats, och beslutsamma handlingar genom planering. Målet är att vara ett pålitligt företag som med sina innovationer förbättrar människors liv över hela världen. Bridgestones ambition är att vara världsledande när det kommer till däckteknologi och att kunna utveckla de bästa däcken och gummiprodukterna i världen. De vill inte bara skapa en så högkvalitativ produkt som möjligt, utan vill också bevara den miljö och kultur som finns på de platser där företaget finns. För dem är det självklart att arbeta i enlighet med de lagar och regler som finns i det land som de verkar i. Bridgestone säljs i över 150 länder och har 180 produktionsanläggningar. De är i sanningens namn ett världsföretag, vars anläggningar återfinns i till exempel Europa, Syd- och Nordamerika och Asien. Företagets huvudkontor ligger i Tokyo i Japan.

Bridgestone har arbetat med att förnya sina produkter för att kunna förbättra dem så mycket som möjligt. På 1980-talet lanserades i Japan det första dubbfria vinterdäcket och inte långt därefter introducerade Bridgestone ett vinterdäck gjort av den nya gummiblandningen Multicell. Vinterdäcket var en succé och användes bland annat som originaldäck på en av Porsches sportbilar. Under 1990-talet tog sig Bridgestone och dess banbrytande teknologi in på Formel 1 banorna och firade stora framgångar. 1998 vann Bridgestone och Mika Häkkinen VM-titeln i både konstruktörs- och förarmästerskapen Bridgestones innovativa däck har blivit allt mer populära på Formel 1 tävlingar och i vissa fall har företaget till och med varit den enda leverantören av däck till hela tävlingar. Förutom Formel 1 har Bridgestone även firat stora framgångar inom motorcykelracing och företaget har även till dessa tävlingar levererat däck.

Bridgestone däck

Bridgestone däck erbjuder en stor variation av däck för att de ska kunna anpassas till den enskilda kunden på bästa möjliga sätt. Till passagerarbilar erbjuder de bland annat så kallade run flat tires, alltså däck som går att fortsätta köra på trots att det inte är någon luft kvar i dem. Fördelarna med ett sådant däck är många. Du behöver inte vara orolig för att få punktering, och behöver därmed ha med dig färre verktyg i bilden. Att köra med run flat tires är dessutom numera en behaglig upplevelse, tack vare Bridgestones innovation som utarbetat en metod för att hitta ett däck som gör körupplevelsen så behaglig som möjligt. Run flat tires används bland annat av Ferrari och Maserati, som originalmonterar dessa däck på vissa av sina bilmodeller. Bridgestone erbjuder även miljövänliga däck, Ecopia, som gör att bränsleförbrukningen blir mer effektiv genom att däcket minskar rullningsmotståndet. Deras andra däck till passagerarbilar är Potenza, Turanza, Dueler och Blizzak. Oavsett vad du har för behov har Bridgestone ett däck som passar dig och din körstil.

Bridgestone Däck

Som sagt producerar Bridgestone även däck till andra typer av fordon. Till lastbilar tillverkar de till exempel däck som delvis produceras med hjälp av återanvänt material. Denna typ av återanvändning håller nere kostnaden för däcken och är ett bra sätt att minska påverkan på miljön. Bridgestone lovar naturligtvis att däcken är hundra procent säkra att använda. För dig som vill värna om miljön är det här ett säkert och bra val. Deras däck anpassas alltid efter vilken typ av fordon de ska användas till och de speciella förutsättningar som just det fordonet har. Till exempel producerar Bridgestone däck till flygplan som är några av de säkraste däcken som görs till flygplansindustrin. Det alla däck från Bridgestone har gemensamt är att de är av högsta kvalitet och är skapade med den senaste och bästa teknologin. Bridgestone strävar alltid efter att skapa den bästa och säkraste produkten på marknaden, som dessutom uppfyller alla de olika behov en förare kan ha på sina däck.