Billiga Sommardäck

Hos oss hittar du alltid låga priser på sommardäck

Billiga sommardäck online 2021

Vintern är slut och snart knackar sommaren på dörren. Hos oss på Nordendäck har vi sommardäck av högsta kvalité till låga priser, köp dina sommardäck online!

I Sverige fungerar sommardäck väldigt bra även på hösten och våren, så länge det är barmark. När du behöver bildäck av högsta kvalité har vi däck för dig, till fördelaktiga priser. Vi erbjuder sommardäck från populära tillverkare som bland annat Nokian, Michelin, Continental och Goodyear. Behöver du hjälp med att byta till sommardäck? Du kan välja att få däcken direkt levererade till någon av våra 900 samarbetspartners runt om i Sverige, vilka sedan utför däckbytet åt dig.

Sommardäck lag och regler 2021

Enligt lagen så bör ett sommardäck ha ett däckmönster på minst 1,6 mm som är det minsta tillåtna mönsterdjupet, men däckspecialister rekommenderar att helst ha från 3 mm och uppåt. För litet mönsterdjup på sommardäck har en stark negativ påverkan när man bromsar på blött underlag, och ökar risken dramatiskt för vattenplaning.

Ett bra tips för att uppskatta djupet på ett däckmönster är att kan man använda sig av en 5-krona som referens. En 5-krona mäter nämligen 3 mm mellan toppen på femkronorssymbolen och kanten.

Köp sommardäck här

Billiga Sommardäck Online

Byta till sommardäck

Så, när ska man då byta till sommardäck? I Sverige är det förbjudet att använda dubbdäck efter den 15 april - om det inte fortfarande råder vinterväglag. Vi rekommenderar att du byter ut dina vinterdäck till sommardäck för en bättre körning, det kan du göra redan 1 april om vädret tillåter. Den så kallade sommardäcks-perioden infaller från den 16 April till 1 December.

Mönsterdjup sommardäck

Dina nya sommardäck bör ha ett mönsterdjup på cirka 8-9 mm. Det går enkelt att se om däcken börjar bli slitna genom att titta på slitagevarnarna som finns på sommardäcken, det är markeringar där man kan se när däcket är cirka 2 mm i mönsterdjupet. Sommardäck slits fortare än vinterdäck, så köp dina däck i god tid. Däck är en färskvara, så oavsett om du enbart kör under sommarperioden och har bra mönsterdjup på dina däck så försämras kvalitén på däcken.

Däckets mönster är väldigt viktigt för ett bra sommardäck och minimerar riskerna i förhållanden som t.ex. vattenplaning, grepp på het asfalt och vägar med djupa spår. Välj gärna ett sommardäck som har lågt rullmotstånd vilket minskar utsläppen, och du spar både pengar och på miljön. I ett sommardäck så finns en gummiblandning som blir hårdare när det är kallt ute. Alla sommardäck ska dessutom vara märkta med en hastighetsklass. Det innebär att märkningen på däcket ska motsvara bilens maxhastighet.

Har du några funderingar så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med att göra rätt val av däck. Dina nya sommardäck hittar du hos oss!

Att välja sommardäck online

Detta bör du ha koll på när du ska beställa nya sommardäck online

Däckdimensioner

Se till så att dimensionerna på dina nya sommardäck passar din bil och dess fälgar.

Last/Hastighetsindex

Kontrollera att sommardäcken har tillräckligt högt hastighets och belastningsindex för just din bil.

EU Däckmärkning på sommardäck

När du har hittat ett sommardäck som passar just din bil så kan du kontrollera EU märkningen. Där kan du se hur bra just det sommardäcket presterar på dessa tre punkter

1 Ljudnivå

Mäter ljudet som produceras av sommardäcket i antalet DB under färd, lägre är bättre.

2 Rullmotstånd

Avgör hur högt eller lågt rullmotstånd sommardäcket har, lägre är bättre. På en skala A-G där A är bästa betyg.

3 Våtgrepp

Visar hur bra sommardäcket presterar på våta underlag. På en skala A-G där A är det bästa betyget.

Att beställa sommardäck på internet

När du har hittat sommardäck som har den standard du söker så kan du enkelt beställa dem online. Köper du dina sommardäck på nätet så sparar du garanterat en hel del pengar i jämförelse med att köpa liknande sommardäck i en fysisk butik.

sommardäck eu märkning