Däck från Interco

Interco är ett företag som är baserat i Lousiana i USA och har som målsättning att försöka tillverka de absoluta bästa möjliga däcken för racing med fyrhjulsdrivna fordon, terrängfordon och fordon som är avsedda för drag-racing. Deras ständiga engagemang för att ta fram de bästa tänkbara däcken och för att hela tiden ligga i den tekniska framkanten, har gjort dem till ett erkänt företag inom branschen. Idag tillverkar de en rad olika däck för olika ändamål.

Däcken som företaget erbjuder för fyrhjulsdrivna fordon befinner sig inom kategorin Light Truck Tires. Här finns en handfull olika däck som passar för alla typer av kategorier av körning. Inte minst deras olika täckning gör att de kommer att klara av alla utmaningar som den tuffare terrängen erbjuder. Inom serien Racemaster Tires hittar du istället deras olika däck som är avsedda för dragracing. Dessa har å andra sidan minimal mönstring, och i vissa fall inte någon alls, allt för att kunna erbjuda ett så litet motstånd mot vägbanan som möjligt, så att man snabbt kan komma upp i höga hastigheter.

Företaget tillverkar också Interco-däck som är avsedda att användas inom agrar och industriell verksamhet. Här erbjuds således däck som är speciellt anpassade för att användas av traktorer och andra, liknande fordon. Dessa däck är naturligtvis betydligt grövre och de är anpassade för att på olika sätt kunna erbjuda stabilitet och styrka. Däcken är således försedda med en mycket grov täckning.

Däcken från Interco ligger definitivt i det övre prisskiktet men å andra sidan erbjuder de en betydligt högre kvalitet än de flesta andra företag kan erbjuda. Med däck från detta företag får du en kvalitet som gör att du kan känna dig trygg med att dina däck inte bara kommer att hålla länge, men att de också är otroligt säkra och stabila.