Kumho

Kumho Historia

Kumho betyder vacker, lugn sjö och är också namnet på en koreansk däcktillverkare. Företaget Kumho är en av världens tio största däcktillverkare, och de producerar nästan 60 miljoner däck i företagets fabriker som finns i Kina, Korea och Vietnam. Bara i Korea har företaget tre fabriker. I fabrikerna tillverkas däck till bilar, vans, lastbilar och fyrhjulsdrivna fordon. Chevrolet, Hyundai, Kia och Volkswagen är några av de biltillverkare som har valt att använda Kumhos däck som originaltillbehör till sina bilar. Däcken säljs i cirka 180 länder världen över. Kumho har tre forskningsanläggningar som hela tiden arbetar med att ta fram ny teknologi vilken förbättrar däcken som företaget tillverkar. Kumhos forskningsanläggningar finns i Korea, USA och Storbritannien. Varje enskilt forskningscenter fokuserar på att ta fram innovationer och teknologier som är anpassade efter just den marknaden som de olika anläggningarna finns på. Företagets huvudkontor ligger i Gwangju i Sydkorea. Kumho leverar även däck till Formel 3 racing och har också lyckats utveckla ett däck till F1, vilket visar på den avancerade teknologi för motorsport som Kumho använder sig av. Kumho har under 15 år varit involverade i motorsporten och har under den tiden gjort stora framsteg. Idag levererar företaget race- och rallydäck med prestationsnivåer som är minst lika höga som de mer etablerade företagens däck. Kumho gör däck till alla typer av motorsport, så oavsett vilken sport du tävlar i kan du vara säker på att Kumho leverar däck som passar dina behov utmärkt. Kumho sponsrar även europeisk Formula racing.

Däck från Kumho

När Kumho grundades 1960 hette företaget Samyang Tire Co. Företaget började tillverka däck 1960 och tillverkade då runt 20 däck om dagen. I slutet av 1960-talet köpte företaget upp Kumho KS Mark och började i samband med det att leverera däck till Östasien. 1969 utvecklade Kumho sitt första däck anpassat för snö. Koreas regering kämpade från slutet på 1960-talet och in på 1970-talet med att bygga upp landets ekonomi. För Kumho innebar det att företaget arbetade hårt för att nå regeringens mål. Under den här tiden byggdes och öppnades Kwangju-fabriken. Kumho kunde efter detta, med hjälp av sina band till UNI Royal USA, börja marknadsföra sina produkter internationellt. Trots oljekrisen under 1970-talet fortsatte Kumho att expandera framgångsrikt och blev 1976 den ledande däcktillverkaren i Korea. 1980-talet var ett årtionde då Kumho mötte många utmaningar, men företaget löste dessa utmaningar på bästa sätt och kunde fortsätta sin lyckosamma expansion. Kumho fortsatte att utvecklas under 1990-talet och omstrukturerade företaget för att kunna ta plats på den internationella marknaden. Det var 1996 som företaget bytte namn till Kumho Tire Co., Ltd. Under 2000-talet har Kumho etablerat sin position på den globala marknaden och företaget har också kunnat expandera och bygga flera nya produktionsanläggningar.

Kumho är även engagerade i och stödjer kultur och konst i samhället. För Kumho är det en naturlig del att förbättra samhället genom konst och kultur. Kumho etablerade sin stiftelse Kumho Cultural Foundation 1977. Stiftelsens mål är att stödja klassisk musik och konst. Stiftelsen ger också stipendier till konstnärer och artister, anordnar utbildningar och lånar ut ovanliga musikinstrument. Stiftelsen driver även Kumho Art Hall, ett center för klassisk musik. Centret är speciellt utformat för att passa perfekt till kammarmusikkonserter. På Kumho Art Hall hålls årligen runt 200 konserter. Kumho ser sitt bidrag till konsten som ett sätt att förbättra samhället på, och idag är stiftelsen Kumho Cultural Foundation en av Koreas viktigaste konstmecenater.

Kumho däck

Kumho har sedan företaget grundades arbetat med att bygga upp ett stabilt företag som tillverkar säkra och pålitliga däck. Kumho däck är ett företag som strävar efter hållbarhet inom alla sina verksamheter. Idag går det att se resultatet av Kumhos idoga arbete för att bli ett bättre företag, då de är en av världens främsta däcktillverkare. Letar du efter ett däck som det går att lita på och som ger dig den körupplevelse du vill ha, ska du vända dig till Kumho. Kumho strävar också efter att deras däcktillverkning ska vara så hållbar som möjligt ur miljösynpunkt. Ett av Kumhos stora mål är att bli ett ledande miljövänligt företag, som utvecklar nya teknologier som minskar företagets påverkan på miljön. Det betyder att du som konsument kan vara säker på att Kumho gör sitt bästa för att utveckla och tillverka däck som är både miljövänliga och som ger dig en bekväm körupplevelse. Har du några förslag eller idéer på hur Kumho kan förbättra sin verksamhet eller sina produkter så lyssnar Kumho gärna på dig. För Kumho är det ett ledord att vara öppen för den feedback som kunderna ger, så tveka inte att ge Kumho dina tankar och åsikter om din upplevelse av Kumhos däck. Kumho är där för sina kunder och kan alltid hjälpa dig att hitta det däck som just du och ditt fordon behöver.

Kumho Däck