Däck från Titan

Titan Tire är en av Nordamerikas absolut största tillverkare av däck för terränggående fordon av olika slag. Inte minst inser man det när man befinner sig på deras stora produktionsanläggning som är belägen i Freeport, Illinois, Bryan, Ohio. Men företaget har också en annan anläggning där deras däck produceras i Des Moines, Iowa, vilket även fungerar som högkvarter för hela koncernen. Titan är tänkt som ett märke som går att urskilja från mängden och erbjuder alla bilåkare en kvalitet, en komfort och en säkerhet långt utöver det vanliga.

Titan är den enda större tillverkaren som enbart fokuserar fullt ut på att tillverka däck som ska användas för off-highway-körning, vilket gör att de har en expertis inom denna typ av däcktillverkning som inte andra företag kan erbjuda. Att företaget helt och hållet har kunnat fokusera på att skapa däck som är gjorda för att få ett ordentligt grepp, liksom att på andra sätt vara speciellt anpassade för denna miljö, gör det således till ett mycket specialiserat märke. De primära användningsområdena för sådana däck är främst gruvindustrin, men också all den industri som idag omger den agrara verksamheten. Inte minst är en stor marknad för Titan just den för traktorer och skördetröskor som används inom jordbruket. Men företaget tillverkar också hjul för maskiner som används av vanliga privatpersoner. Hos Titan hittar du till exempel hjul som används på motordrivna gräsklippare. Det är en stor marknad som ökar i takt med att trädgårdsskötsel blivit en allt viktigare statussymbol.

Med däck från Titan får du således däck som helt och hållet är tillverkade i USA, och som dessutom är speciellt anpassade för sina fordons primära ändamål, att ta sig fram i svårtillgängliga miljöer. Däckens kvalitet och prestanda kommer att tala för sig själva när du väljer att förse ditt fordon med däck från Titan Tyres.