Cooper

Cooper Historia

År 1914, för snart hundra år sedan, grundades Cooper Tires, som det hette då. Det var i USA det först gjorde sin entré inom däcktillverkning och tack vare dess många års erfarenhet har de ett bra rykte inom branschen och bland konsumenter.

Cooper däck

Idag är Cooper väletablerat även i Europa och övriga världen, en expansion som skedde under slutet av 1990-talet när de köpte upp märket Avon Tyres, ett brittiskt däckmärke. Bland konsumenter har Cooper blivit känd för att tillverka enastående däck för bilar som kör offroad samt SUV:s och vinterdäck, eftersom egenskaperna för dessa körförhållanden är perfekta. Vad som inte ska glömmas är dock att de är minst lika kvalificerade i sin tillverkning av andra däck. Cooper däck fokuserar på att producera däck som är hållbara, tuffa och intelligenta för att på så vis erbjuda kunderna ett däck utöver det vanliga. De vidareutvecklar också däck enligt senaste tekniken för att hålla standarden uppe allt eftersom framsteg görs inom produktion. Företaget lägger mycket resurser på sina nya marknader och prioriterar bland annat att nå upp till de europeiska kvalitetskraven för att vara konsumenters bästa val.

Cooper däck är väldigt populära, främst tack vare sin höga kvalitet och priskänslighet. De är starkare än många andra märken och däckens robusta konstruktion har ett enastående grepp och tål mycket slitage från alla typer av belastande körning. De konkurrenskraftiga priserna som Cooper erbjuder, kombinerat med dess hållbarhet, innebär att kunder har tillgång till mycket prisvärda däck. Dessa däck är inte slit-och-släng vara utan kan användas under en lång tid utan att säkerheten kompromissas. Coopers önskan är helt enkelt att skapa världens bästa däck.

Exempel på populära däck är vinterdäcken Weather-Master WSC och Discoverer M+S samt Cooper Discoverer AT3 som motverkar skärskador i däcket, Cooper Zeon LTZ för SUV och det lätta och tysta däcket Cooper CS6 för personbilar.