Däck från Sailun

Sailun är en däcktillverkare som startade 2002 för att bidra till utveckling och framgång för däcktillverkningen i Kina, inte minst för att förse den alltmer redan hårt konkurrensutsatta exportmarknaden med billiga och högkvalitativa produkter. Idag håller företaget till i en ekonomisk utvecklings- och forskningszon i Quingdao. Och en av fördelarna med detta är att Sailun också får en rad fördelar från att befinna sig i närheten av universitetet i samma stad. Inte minst hjälper forskarna till vid utvecklingen av de material som används i däcken, framför allt den av gummi, men de hjälper även till vid testning av däcken och med att utveckla deras egenskaper. Detta är den första fabriken i landet som på detta konkreta sätt kombinerar industriell däckkonstruktion och forskning. Deras fabrik är tänkt att fungera som det första steget mot nästa generations fabrikstillverkning i landet.

I Sailuns sortiment hittar du däck för de flesta typer av fordon. Inte bara tillverkar de däck för vanliga personbilar i familjeklassen. Du hittar också däck för sportliknande bilar liksom för SUV:ar och Jeepar. Men en allt större del av produktionen ägnas åt att tillverka däck som används av fordon inom industrin. Inte minst truckar och lastmaskiner av olika slag har blivit starkt efterfrågade på världsmarknaden under de senaste åren. Inte minst beror detta på att framförallt gruvindustrin som är i behov av en lång rad stora industriella fordon, har expanderat kraftigt som ett resultat av en större efterfrågan på mineraler och metaller.

En bra anledning till att skaffa däck från Sailun är också att de är noga med att i alla led försöka tillverka så miljövänliga däck som det bara är möjligt. Inte minst i hela produktionsprocessen, men också tack vare produkternas design, har däcken en minimal miljöpåverkan. Ett exempel på hur designen påverkar är genom en minskad bränsleförbrukning.