Yokohama

Yokohama Historia

Yokohama grundades 1917 och är en av de ledande däcktillverkarna i världen. Företagets huvudkontor ligger i Tokyo och det är runt 20000 anställda som arbetar på Yokohama. Företaget tillverkar däck till personbilar, SUV:s, lastbilar, bussar, industriella fordon och så vidare. Yokohama tillverkar inte bara däck, utan också bland annat gummislangar, vattentäta material, glödlampor och golfprodukter. Yokohama har en forskningsanläggning som bland annat utvecklar material och produktdesign samt testar produkterna och evaluerar dem. Förutom företagets forskningsanläggning har Yokohama också tre testanläggningar för deras däck, varav en är särskilt avsedd för att testa vinterdäck utan dubbar. För att Yokohama ska kunna garantera att deras produkter är av högsta kvalitet har företaget valt att certifiera alla sina produktionsanläggningar med märkningen ISO 9001, som är en certifiering i internationell standard för fastställande av kvalitetsledning. Förutom kravet på att tillverka däck av högsta kvalitet är Yokohama även dedikerade till att ha högeffektiva system som släpper ut så lite koldioxid som möjligt.

Däck från Yokohama

Yokohama strävar efter att skapa produkter som förbättrar och förenklar människors liv. Företaget lägger all sin energi på att utveckla nya teknologier som gör att deras produkter bidrar till att öka människors välmående. För Yokohama är det också viktigt att vara en arbetsplats som värderar och ökar sina anställdas energi. Yokohama vill att deras anställda ska kunna utvecklas tillsammans så att alla kan göra sitt bästa och därmed bidra till utveckling för att underlätta alla människors vardag. Yokohamas målsättning är att kunna samarbeta med samhället på ett rättvist sätt och arbeta i harmoni med miljön. Yokohamas egen forskningsanläggning finns i Hiratsukafabriken. Forskningsanläggningen är utrustad med de allra senaste instrumenten och utrustningen, så att det är möjligt för företagets forskare att utveckla nästa generations teknologier. Yokohama har också tillgång till flera testanläggningar där deras däck testas, så att det går att garantera att de är av allra högsta kvalitet. På testanläggningen D-PARC testar man hur däcket presterar under olika typer av väderförhållanden och på olika typer av vägar. Här finns till exempel en testbana som simulerar körning på vindlande bergsvägar. På TIRE TEST CENTER OF ASIA testas däcken för att se hur de presterar i höga hastigheter. Yokohamas däck genomgår alltid dessa rigorösa tester, så att företaget kan garantera att du som kund får däck av den allra högsta kvaliteten och med den bästa prestandan.

Yokohama grundades av Yokohama Cable Manufacturing Co., Ltd (idag Furukawa Electric Co., Ltd) och det amerikanska företaget BF Goodrich. Företaget började tillverka däck 1919, på sin fabrik i Hiranuma. Det var dock först 1937 som däcken döptes till Yokohama och först 1963 bytte hela företaget namn till The Yokohama Rubber Co.,Ltd. Sedan starten 1917 har Yokohama stadigt växt och expanderat sin verksamhet och sina anläggningar. När det kommer till miljöfrågor var Yokohama tidigt på bollen och redan 1993 hade företaget formulerat en handlingsplan för hur företaget skulle arbeta med att minimera sin påverkan på miljön. Sedan dess har Yokohama fortsatt att arbeta på sin miljöprofil och som ett steg för att minska sina utsläpp så startade företaget ett projekt för att minska det industriella spillet år 2001. Yokohama arbetar även med ett projekt för att bevara skogen, så därför planteras det träd på alla Yokohamas anläggningar. Yokohama arbetar kontinuerligt med att minska sina utsläpp och att förbättra världen omkring dem. Naturligtvis har Yokohama satt upp produktionsstrukturer som minskar påverkan på miljön så mycket som möjligt, såväl på sina nya anläggningar som de anläggningar som redan existerar. Yokohama arbetar på att i framtiden kunna återvinna allt sitt avfall. Alla Yokohamas anläggningar i Japan har idag nått nollutsläpp och företaget gräver heller inte ner något av sitt avfall. Företaget vet hur stort och viktigt deras ansvar är när det kommer till att arbeta för en miljöutveckling som är hållbar.

Yokohama däck

Gemensamt för alla Yokohama däck är att de är pålitliga och av hög kvalitet. Yokohama erbjuder däck till allt från personbilar, lastbilar och motorfordon som används på till exempel byggplatser. Oavsett vilka av Yokohamas produkter det gäller är ambitionen för företaget att berika människors liv och det gör företaget genom att satsa hårt på att utveckla ny teknologi, testa sina produkter noggrant och sedan sälja dem till ett bra priser. Yokohama använder sig alltid av de senaste teknologierna och de anställda på företaget är dedikerade till att skapa ett bättre och enklare liv för människor, samhället och världen. Så om du letar efter ett däck som är av hög kvalitet och dessutom tillverkas av ett företag som tar ansvar för sin miljöpåverkan, så är Yokohamas däck något för dig. Yokohama tillverkar däck som både är pålitliga och förbättrar din körupplevelse. Oavsett om du letar efter däck till en lastbil eller till en personlig kan du vara säker på att Yokohama tillhandahåller ett däck som passar dina behov och dina förutsättningar.

Yokohama Däck