Däck från Ceat

Ceat är en däcktillverkare som är baserad i Mumbai, Indien. Men där har de inte alltid haft sin bas. Till en början grundades företaget i Turin i Italien, av ingen annan än en släkting till Frankrikes förra presidentfru, Carla Bruni. Men även genom att betrakta företagets namn kan man se spår av den italienska uppväxten. Ceat är nämligen en akronym för Cavi Elettrici e Affini Torino.

år 1958 bestämde sig dock ledningen att istället förlägga produktionen av företagets produkter till Indien av kostnadsskäl och i samband med detta såldes företaget också av den ursprungliga ägarfamiljen till koncernen Pirelli, som ju är en känd europeisk däcktillverkare. Men märket Ceat är alltjämt kvar och spelar en avgörande roll för tillverkningen av alla typer av däck. Först på 1980-talet såldes åter företaget till RPG Enterprises och är nu benämnt som Ceat ltd.

Företaget är idag ett av de absolut största i Indien, där marknaden är enorm. I Indien har företaget verksamhet i Mumbai, Nasik och Halol, och de producerar över 6 miljoner däck varje år. Dessa däck återfinns för alla typer av fordon. Dels producerar de däck för långtradare och vanliga bilar. Men tillika tillverkar de däck för traktorer, lyftkranar och mopeder. Förutom att deras produktion hamnar på den indiska marknaden så går också en stor del av de 6 miljoner däcken på export till USA, Afrika och Australien liksom till andra delar av Asien.

Ceat gör också allt för att erbjuda en så dedikerad kundservice som det bara är möjligt. Rent organisatoriskt är deras verksamhet utspridd i ett nätverk av 37 regionala kontor, och företaget har över 3 500 återförsäljare.

Om du vill vara säker på att ha däck som är av bra kvalitet och samtidigt inte kostar skjortan är däck från Ceat det självklara valet. Inte bara den Indiska marknaden har förstått det.