Däck från Stomil

Stomil är en av världens ledande tillverkare av däck i alla segment. Inte minst är däcken från Stomil också speciella eftersom de alltid för med sig en dela av företagets rika historia. Stomil är nämligen ett polskt företag som började tillverka däck för både bilar och cyklar 1930. Verksamheten gick bra, men det var först efter det andra världskriget som den helt och fullt kunde utvecklas till vad den är idag. Under kriget blev nämligen verksamheten avbruten när nazisterna ockuperade företagets fabriker. år 1947 kunde företaget tillverka den första massproducerade däckserien i Polens historia.

Stomil har alltid varit ett framsynt och innovationsinriktat företag, och redan 1964 skapade de sitt första laboratorium för att i det kunna utveckla gummimaterial och för att även kunna förbättra sina däck genom upprepade och noggrant dokumenterade tester. Fram till början av 1990-talet så var den främsta marknaden som företaget tillgodosåg den inhemska. Men då företaget under detta årtionde blev introducerat på börsen, och började få sina första certifikat, inleddes också naturligt en utlandslansering. Idag säljs däcken från Stomil i hundratals länder världen över.

Bland företagets produkter finns idag inte däck som är avsedda för vanliga bilar, men istället finns de för fordon som används inom industrin. Inte minst hittar du i deras sortiment däck som är avsedda för flygplan och för truckliftar, liksom för traktorer och skördetröskor. Just däck för fordon inom den agrara näringen har vuxit radikalt i efterfrågan och detta har i hög utsträckning gynnat Stomil.

Stomil producerar alltså högkvalitativa däck som används överallt inom industrin. Inte minst är däck från denna tillverkare ett bra val om du är ute efter en produkt som produceras av ett företag som du vet har en historia att leva upp till. Genom att välja Stomil behöver du inte oroa dig för varken säkerhet eller kvalitet.