Vredestein

Vredestein Historia

Apollo Vredestein B.V. är en del av det indiska företaget Apollo Tyres Ltd. Vredesteins huvudkontor ligger i Enschede, Nederländerna och har runt 1800 anställda. Vredestein är ett märke som har funnits i mer än hundra år och som är välkänt och omtyckt i bilbranschen. Vredestein tillverkar däck till bland annat bilar, jordbruksredskap och cyklar. Vredestein samarbetar med designhuset Giugiaro och låter dem designa många av företagets däck. Apollo Vredestein säljer däck både under namnen Apollo och Vredestein. Idag tillverkas över sex miljoner däck på Vredesteins produktionsanläggning i Enschede. Vredestein tillverkar sommar-, vinter- och åretruntdäck. Förutom de sex miljoner däck, tillverkar Vredestien också ett ytterligare antal däck till jordbruksmaskiner. Vredesteins däck till industrifordon och tvåhjuliga fordon tillverkas i östasien. Företaget finns idag i 18 länder, världen över.

Däck från Vredestein

Vredesteins mål är att fortsätta utveckla sina produkter med nya innovationer och samtidigt vara ett marknadsorienterat och flexibelt företag. Vredestein arbetar kontinuerligt med att utveckla nya, innovativa produkter som är av allra högsta kvalitet. Vredestein fokuserar framför allt på att ta fram produkter av hög kvalitet och undersöker efterfrågan på marknaden genom noggrann marknadsanalys, för att kunna ge sina kunder det de önskar. Vredestein är byggt på en så platt organisation som möjligt, eftersom företaget vill att deras anställda ska ta på sig ansvar och auktoritet även på lägre positioner. Vredestein värderar kompetenser som kreativitet, våghalsighet, samarbetsförmåga och flexibilitet högt hos sina anställda, och anser att det är kvaliteter som gör att företaget är framgångsrikt. För att kunna utveckla och tillverka så innovativa och bra produkter som möjligt har Vredestein dessutom en forskningsanläggning, Technical Centre Enschede. Vredesteins däck ska vara av så hög kvalitet som möjlig, eftersom företaget vet att däcken spelar en avgörande roll för alla fordon. Vredesteins däck ska ha lågt rullmotstånd, lång hållbarhet, hög bekvämlighet, vara slitstarka och ge en så liten ljudproduktion som möjligt. För att kunna utveckla däck med dessa kvaliteter är Vredesteins forskningsanläggning oumbärlig. På forskningsanläggningen utvecklar man material, processer och däckens konstruktion. För att ha möjlighet att få tillgång till så mycket kunskap som möjligt har Vredestein en nära kontakt med flera universitet och involverar också aktiva alla interna kunder i utvecklingen av Vredesteins däck. På forskningsanläggningen genomför man noggranna tester av alla nya innovationer för att kunna hitta den bästa sammansättningen för däcket, så att däcket är av hög kvalitet såväl när det kommer till design som till prestanda och säkerhet. Vredestein har även en särskild avdelning som arbetar med att förbättra företagets miljöpåverkan.

1909, ett år efter att Emile Louis Constant Schiff hade köpt Nederlandse Guttapercha Maatschappij, bytte företaget namn till NV Rubberfabriek Vredestein. Vid den tidpunkten tillverkade företaget gummiprodukter, såsom tennisbollar och skor. Företaget NV Nederlandsch-Amerikaansche Autobanden-fabriek Vredestein grundades 1946, då ägde B.F. Goodrich 20 procent av företaget. Företaget fortsatte att expandera och på 1960-talet integrerades det med en annan gummifabrik. 1971 köpte B.F. Goodrich Vredestein och företagets marknad breddades ytterligare. Under 1970-talet började Vredestein fokusera allt mer på att tillverka däck till motorfordon. På grund av oljekrisen i mitten av 1970-talet tog den holländska staten över 49 procent av Vredestein. Den övriga delen av företaget kom sedan att tas över av stiftelsen Stichting tot Voortzetting van Vredestein. Under 1990-talet inledde Vredestein sitt framgångsrika samarbete med Giorgetto Giugiaro, vilket ledde till ett helt nytt skede i företagets historia. Giugiaro var en känd designer av bilmodeller och hans design lät Vredesteins högkvalitativa däck ta ett nytt steg i sin utveckling. Apollo Tyres Ltd. köpte 2009 Vredestein. Apollo har valt att låta Vredesteins produktion stanna i Nederländerna och företaget har också valt att investera för att kunna expandera produktionskapaciteten i Nederländerna. Redan innan Apollo köpte Vredestein hade företaget en stark närvaro i Europa, USA och Kanada, men efter Apollos övertagande har företagets ställning dessutom stärkts i Mellanöstern och Asien.

Vredestein däck

Vredesteins långa historia kombinerat med företagets innovationer gör att du kan vara säker på att du köper ett däck av högsta kvalitet och med den bästa prestandan när du köper ett Vredestein däck. Vredesteins höga krav på sina produkter garanterar dig att du får en produkt som är noggrannt testad och som är anpassad för att ge dig en körupplevelse utöver det vanliga. Vredestein tar också ansvar för att du får en produkt som är säker för både dig som förare och resten av samhället och miljön. Vredestein vet hur viktigt det är med innovation och har därför valt att investera ordentligt i att alltid ha den senaste utrustningen och teknologin på sin forskningsanläggning. Det gör att Vredestein alltid kan vara steget före och förutspå sina kunder önskemål. Letar du efter ett däck som ger dig det där lilla extra när det kommer till design och innovation så är Vredestein något för dig, oavsett om du letar efter däck till din personbil, din motorcykel eller din traktor. Vredestein har garanterat det du letar efter.

Vredestein Däck