Däck från General

General Tire and Rubber Company är en amerikansk tillverkare av däck för olika typer av motorfordon. General Tire siktar på att erbjuda högkvalitativa däck som presterar under alla omständigheter, från extrema tävlingsförhållanden i isiga, leriga, dammiga och steniga miljöer samt under ovanligt höga och låga temperaturer, för att bara nämna några. Samtidigt producerar General Tire däck som fungerar minst lika enastående i stadstrafik och på landsvägar.

Redan 1915, kring första världskrigets utbrott, grundades General i Akron, Ohio av en man som hette William O’Neil. Ursprungligen fokuserade General Tire på reparationer och reparationsmaterial men redan ett år efter företagets grundande, det vill säga år 1916, utvidgades affärsidén till att fokusera på tillverkning av högkvalitativa däck. O’Neil var en entreprenör som trots första världskrigets negativa effekter på handel lyckades expandera till att år 1933 ha 14 butiker och ungefär 2,7 % av däckmarknaden. Samtidigt misslyckades konkurrenterna och General Tire köpte ut flera andra dalande däckföretag. Under 1930-talet påbörjades en rakettillverkning, då den amerikanska militären intresserade sig för att tillverka detta. General Tire ingick ett samarbete med företaget Aerojet.

Senare, tack vare dess framgång, diversifierade bolaget till ett konglomerat och tillsammans med däcktillverkning ingick gummitillverkning, raketer och flygteknik, fastigheter, underhållning och nyheter. 1984 omorganiserades företaget till holdingföretaget GenCorp medan General Tire och RKO General blev dotterbolag. Idag ägs General Tire av det tyska företaget Continental AG, till vilket det såldes år 1987, och företaget sysslar med fastigheter och raketer medan de andra divisionerna har sålts eller avslutats. General Tire finns kvar än idag som en del av Continentals amerikanska verksamhet.

Med all denna historia och expertis i ryggsäcken har General Tire skapat sig ett världsomspännande rykte och gedigen kunskap inom – bland annat – däcktillverkning! Kunder från alla världens hörn använder General däck dagligdags och antalet kunder expanderar ständigt. Kanske blir du nästa!