Fälgar på nätet

Hitta snygga aluminiumfälgar och billiga plåtfälgar

Billiga Fälgar Online 2021

Hos oss på Nordendäck hittar du ett brett utbud av fälgar. Vi har fälgar som passar de flesta bilmodeller och däck. Vi har både plåtfälgar och alumininumfälgar till mycket förmånliga priser. Hittar du inte fälgar till din bil? Använd då gärna vår fälgsök! Du är även välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig att hitta rätt fälgar till din bil.

Fälgar till de flest bilar

Aluminiumfälgar är den fälg som ständigt ökar i popularitet. Att så många väljer just aluminiumfälgar beror på flera orsaker, men den ökande populariteten är helt enkelt att allt fler får råd. Det blir billigare för tillverkarna att framställa dessa fälgar, vilket även resulterar i ett billigare pris för konsumenterna. Vi på Nordendäck har alltid förmånliga priser på våra aluminiumfälgar.

Aluminiumfälgarna väger mindre än plåtfälgarna, och även om det bara skiljer lite i vikt mellan några modeller så blir faktiskt effekten stor. Du kanske inte känner det då du jämför med handen, men fälgar som roterar under färd ökar i vikt. En fälg ökar ungefär tio gånger så mycket i vikt när den är i rörelse. Det beror lite på fabrikat men vissa tävlingsfordon kan minska den totala vikten med hela 200 kilo bara genom att välja rätt fälgar. För personbilar som används till vardagligt bruk handlar det ofta om cirka 40-50 kilo.

En lättare bil innebär en minskad bränslekostnad, att bilen blir lättare att styra samt att fjädringen inte slits lika fort. En annan positiv egenskap med aluminiumfälgarna är att lättmetall leder värme väldigt bra. Värmen som bromsarna alstrar leds därfor bort bättre, och på så vis reduceras risken för bromsproblem. Många väljer dessutom aluminiumfälgar för deras utseende. Dessa fälgar är betydligt snyggare än plåtfälgar. Till de flesta nya bilar är det idag oftast standard med aluminiumfälgar.

Plåtfälgar har på senare år minskat i popularitet då man kan köpa alu fälgar för nästan samma pris. Plåtfälgarna har dock vissa fördelar gentemot aluminiumfälgar. De passar särskilt bra till vinterdäck. Aluminium och andra lättmetaller skadas väldigt lätt av saltet och för att de ska kunna lämpa sig till vinterbruk måste de ytbehandlas. Genom plåtfälgar lackeras lämpas dem bra för vinterbruk. Plåtfälgar är även betydligt lättare att rengöra, vilket är särskilt viktigt under vintern. Snö som fryser inuti fälgen eller grus som fastnar kan göra att bilen inte känns lika stabil att köra.

Hitta fälgar till din bil

Fälgar

Montering av fälgar

Vid montering av fälgar är det många delar som måste stämma överens. Diametern och bredden måste passa, likaså antalet fästpunkter, inpressningsdjupet samt bultcirkeln. Detta gör att det är svårt att skifta fälgarna mellan olika bilmodeller. Vi på Nordendäck har fälgar till de flesta bilmodeller. För dem som inte har de rätta verktygen eller saknar kunskap att montera sina nya fälgar rekommenderar vi att ni vänder er till någon av våra samarbetspartners som gärna hjälper er med montering av fälgarna. Att montera sina nya fälgar hos en av våra partners är rekommenderat då dem är specialister på montering av däck & fälg.

Montering av fälgar sker via två olika metoder, med bultar som du fäster i skruvhål som finns i navet, eller muttrar som du fäster på redan befintliga bultar. Detta skiljer oftast beroende på biltillverkare och årsmodell, men det finns faktiskt vissa tillverkare som har både bult och mutter varianter för fälgar på deras bilmodeller så det gäller att kolla vad som gäller för sin bil. Detta är viktigt då man får med ett monteringskit vid köp av nya fälgar.

Sköt om dina fälgar

Det är viktigt att sköta om sina fälgar för att de ska se snygga ut samt fylla sin funktion. Aluminiumfälgarna kräver lite mer skötsel än de vanliga plåtfälgarna. Det bästa sättet att rengöra de båda varianterna är att använda sig av en mjuk tvättsvamp och ett milt rengöringsmedel. Det finns speciella medel för att rengöra sina fälgar, dessa kan köpas hos de flesta butiker som erbjuder däck och fälg relaterade produkter.

Lättmetaller eroderar väldigt lätt och starka medel kan därmed skada fälgen. Tänk även på att spola av fälgen med vatten så att grus och sand försvinner innan du gnuggar med svampen. Grus och sand kan annars orsaka repor som inte går att ta bort. Försök att rengöra bilens däck och fälgar ofta. Många tvättar bilen men glömmer helt enkelt bort hjulen som faktiskt är det näst viktigaste efter framrutan att hålla ren.

Tänk även på att det inte bara är utsidan på dina fälgar som måste rengöras utan även på insidan av fälgen fastnar smuts som måste tas bort för att hjulet skall vara i toppskick.