fälg sök
Banner 728x90

STORT SORTIMENT AV BILLIGA FÄLGAR AV HÖG KVALITET

Aluminiumfälgar

Köp aluminiumfälgar - Billiga aluminiumfälgar online

Är det dags att köpa nya aluminiumfälgar? Vi har ett stort utbud av aluminiumfälgar till låga priser.

Köp alu fälgar online »

Alu fälgar med däck

Köp aluminiumfälgar med däck online - Billiga aluminiumfälgar med däck

Ska du köpa nya däck med aluminiumfälgartill din bil? Vi erbjuder ett brett sortiment av Aluminiumfälgar med däck i de flesta dimmensionerna.

Köp däck med alufälg »

Plåtfälgar med däck

Kompletta hjul med vinterdäck - fälg & vinterdäck online

Köp kompletta däck med plåtfälgar online hos oss! Knappa in ditt reg. nummer eller välj din bilmodell.

Köp däck med plåtfälgar »


Hos oss på Nordendäck hittar du ett brett utbud av fälgar. Vi har fälgar som passar de flesta bilmodeller och däck. Vi har både plåtfälgar och alumininumfälgar till mycket förmånliga priser. Hittar du inte fälgar till din bil? Använd då gärna vår fälgsök! Du är även välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig att hitta de fälgar som passar till din bils vinter- och sommardäck.

Du har väl inte missat att vi har pressade priser på våra aluminiumfälgar till de flesta bilar?

Aluminiumfälgar är den fälg som ständigt ökar i popularitet. Att så många väljer just aluminiumfälgar beror på flera orsaker, men den ökande populariteten är helt enkelt att allt fler får råd. Det blir billigare för tillverkarna att framställa dessa fälgar, vilket även resulterar i ett billigare pris för konsumenterna. Vi på Nordendäck har alltid förmånliga priser då det gäller aluminiumfälgar.

Aluminiumfälgarna väger mindre än plåtfälgarna, och även om det bara skiljer lite i vikt mellan några modeller så blir faktiskt effekten stor. Du kanske inte känner det då du jämför med handen, men fälgar som roterar under färd ökar i vikt. En fälg ökar ungefär tio gånger så mycket i vikt när den är i rörelse. Det beror lite på fabrikat men vissa tävlingsfordon kan minska den totala vikten med hela 200 kilo bara genom att välja rätt fälgar. För personbilar som används till vardagligt bruk handlar det ofta om cirka 40-50 kilo.

En lättare bil innebär en minskad bränslekostnad, att bilen blir lättare att styra samt att fjädringen inte slits lika fort. En annan positiv egenskap med aluminiumfälgarna är att lättmetall leder värme väldigt bra. Värmen som bromsarna alstrar leds bort, och på så vis reduceras risken för bromsproblem. Många väljer dessutom aluminiumfälgar för deras utseende. De anses ofta mycket snyggare, och till bilar av dyrare modeller är det idag standard med aluminiumfälgar.

Plåtfälgar sitter på de flesta bilar idag. Deras fördel gentemot aluminiumfälgen är framförallt priset. Plåtfälgarna har dock vissa fördelar gentemot de andra. De passar särskilt bra till dina vinterdäck. Aluminium och andra lättmetaller skadas väldigt lätt av saltet och för att de ska kunna lämpa sig till vinterbruk måste de ytbehandlas. Genom att de lackerar plåtfälgarna går de att använda till dubbdäck eller friktionsdäck för vinterbruk. Plåtfälgar är även betydligt lättare att rengöra, vilket är särskilt viktigt under vintern. Snö som fryser inuti fälgen eller grus som fastnar kan göra att bilen inte känns lika stabil att köra.

Montering av fälgar

Vid montering av fälgar är det många delar som måste stämma överens. Diametern och bredden måste passa, likaså antalet fästpunkter, inpressningsdjupet samt bultcirkeln. Detta gör att det är svårt att skifta fälgarna mellan olika bilmodeller. Vi på Nordendäck har fälgar till de flesta bilmodeller. För dem som inte har de rätta verktygen eller saknar kunskap att montera nya fälgar rekommenderar vi att ni vänder er till någon av våra samarbetspartners som finns runt om i landet. De monterar sedan era fälgar på ett professionellt sätt. Det kan nämligen vara svårt att fästa fälgarna, särskilt om de är i lättmetall.

Diametern varierar ofta på dem och du kan behöva kompensera detta med att justera däcket, annars skadas fälgen väldigt lätt om du kör över ett fartgupp eller trottoarkant. Montering av fälgar sker via två olika metoder, med bultar som du fäster i skruvhål som finns i navet, eller muttrar som du fäster på redan befintliga bultar. Den senare metoden kräver då ofta även en navkapsel. Hur många muttrar eller bultar som bör användas varier mellan de olika tillverkarna.

När du köper aluminiumfälgar hos Nordendäck ingår alltid kit för montering av fälgarna på bilen (bultar eller muttrar).

Tänk på att om du byter storlek på fälgarna så ändras körupplevelsen. Större fälgar innebär mindre gummi så att vägens ojämnheter känns mer inne i fordonet. Däremot ger större fälgar ett bättre styrgepp.

Skötselråd av fälgar

Det är viktigt att sköta om sina fälgar för att de ska se snygga ut samt fylla sin funktion. Aluminiumfälgarna kräver lite mer skötsel än de vanliga plåtfälgarna. Det bästa sättet att rengöra de båda varianterna är att använda sig av en mjuk tvättsvamp och ett milt rengöringsmedel. Det finns även särskilt framtagna medel för detta ändamål som kallas bilschampo.

Lättmetaller eroderar väldigt lätt och starka medel kan därmed skada fälgen. Tänk även på att spola av fälgen med vatten så att grus och sand försvinner innan du gnuggar med svampen. Grus och sand kan annars orsaka repor som inte går att ta bort. Försök att rengöra bilens däck och fälgar ofta. Många tvättar bilen men glömmer helt enkelt bort hjulen som faktiskt är det viktigaste efter rutan att ha rena.

Tänk även på att det inte bara är utsidan på fälgarna som måste rengöras utan även på insidan fastnar smuts som måste tas bort för att hjulet skall vara i toppskick.