Toyo

Toyo Historia

Toyo grundades i Japan 1945 av Rikimatsu Tomihisa. Sedan starten har Toyo stått för god kvalitet, prestanda, innovation och utmärkt service, vilket har lett till att Toyo har ett gott rykte över hela världen. Toyo har anläggningar i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien och Oceanien. Företagets huvudkontor ligger i Osaka, och Toyo har idag strax över 3000 anställda. Toyo tillverkar däck, industriellt gummi, hårda och mjuka polyurethane produkter, med mera. Toyo tillverkar däck under två märken, Toyo och Nitto. Toyos däck är säkra och pålitliga, eftersom de utvecklas med hjälp av den senaste teknologin. Däck från Nitto är speciellt utvalda och fusionerar frihet och kreativitet perfekt. Toyos ambition är att vara ett företag med specialister som är inriktade på att förbättra säkerheten och stabiliteten på företagets produkter. För att nå det målet arbetar Toyo med att skydda, stabilisera, leverera, förbättra och vinna. Toyo var den första japanska däcktillverkaren som etablerade en filial i USA 1966. Från att Toyo etablerade sitt kontor i södra Kalifornien har företaget fortsatt att växa på den amerikanska marknaden. I slutet av 1980-talet började Toyo att tillverka däck även i USA. Toyo har fortsatt att växa och har idag filialer i flera andra länder. Sedan 1980-talet har Toyo tävlat i road racing i USA och Toyo är idag ett välkänt namn bland dem som sysslar med motorsport. Toyo har en lång rad mästerskapstitlar i ryggen som visar på företagets framgång inom racingsporten.

Däck från Toyo

Toyos motto är att skapa nya värden genom innovation med hjälp av avancerad teknologi. Företagets mål är att fortsätta vara en stark närvaro på marknaden och erbjuda innovativa produkter som erbjuder lösningar som Toyo kunder behöver. Toyo vill också bibehålla sitt goda förhållande till sina anställda och intressenter, och samtidigt bevara den kreativa anda som genomsyrar företaget. För att Toyo ska kunna ge sina kunder det de söker efter har Toyo blivit ledande när det kommer till produktutveckling och innovation. Toyo var till exempel ledande när det kom till att ta fram däck med större fälgar till sportbilar. Toyo utvecklade också ett sportdäck till lätta lastbilar och SUV:s. Däcket, som heter Proxes S/T, var en kommersiell succé och etablerade Toyo som ett ledande företag inom sportdäcksmarknaden. Toyo lanserade 2003 Open Country M/T, ett däck som är speciellt anpassat för off-road körning. Däcket är slitstarkt och har en exceptionell prestanda off road, men ger också en skön körupplevelse på motorvägen. Versado LX är Toyos lyxdäck som lanserades 2007. Detta var det första steget som Toyo tog in på lyxmarknaden.

Toyo har naturligtvis egna forsknings- och testanläggningar. På forskningsanläggningarna arbetar Toyo med att ta fram ny teknologi, men även med hur företaget kan arbeta med den teknologi som redan finns för att kunna skapa en bättre produkt. På Toyos testanläggning testas alla Toyos nya produkter för att företaget ska kunna garantera att produkten möter den standard som Toyo har satt för sina produkter. För att Toyo ska kunna garantera att deras däck är av allra högsta kvalitet använder sig företaget av Tire Design Platform Technology, som tillåter datorer att analysera hur olika fordon beter sig på körbanan. Det kombineras med företagets traditionella däcksimuleringsteknologi. Toyo vet hur viktigt och hur mycket ett däck påverkar både bilens prestation och förarens körupplevelse. Företaget testar därför bekvämlighet, hur stabilt fordonet är, hur hållbart däcket är och hur det klarar av höga hastigheter. Genom att kombinera olika typer av fordonsmodeller och vägskick kan Toyo studera hur däcket påverkas av olika omständigheter. För Toyo är det viktigt att deras däck testas under förhållande som är så lika verkligheten som möjligt. Det är också det som göra att Toyo kan fortsätta leverera däck av hög kvalitet. Toyo har utvecklat sina simuleringsprogram själva och kan därför anpassa mjukvaran efter de krav som företaget ställer och göra ändringar när Toyo har utvecklat nya teknologier till sina däck.

Toyo däck

Toyo däck erbjuder ett brett sortiment, så oavsett vilken typ av bil du letar efter däck till, så har Toyo något för dig. Toyos däck är av allra högsta kvalitet, med den bästa prestandan du kan tänka dig och har en mycket god hållbarhet. Toyo garanterar att de kan leverera ett däck som du blir nöjd med, oavsett vilket fordon du vill ha däck till. Med Toyos däck får du en bättre och bekvämare körupplevelse. Toyo arbetar kontinuerligt med att utveckla sina produkter så att deras kunders önskemål ska uppfyllas. Fördelarna med Toyos däck är många för dig som kund. Förutom ett däck av högsta kvalitet vill Toyo också vara säker på att du får svar på alla dina frågor och hjälp med att hitta rätt däck till just ditt fordon, därmed erbjuder Toyo alla sina kunder första klassens kundservice. För Toyo är det viktigt att fortsätta att leverera däck som är innovativa, kvalitativa, högpresterande och att ge dig som kund den service du behöver.

Toyo Däck