Pirelli

Pirelli Historia

Pirelli är världens femte största tillverkare av däck. Företaget tillverkar bland annat högkvalitativa och högpresterande däck och målsättningen är att bli världsledande inom detta segment. Pirelli grundades 1872 och har idag 37000 anställda. Företaget finns i över 160 länder och har 22 däcktillverkningsanläggningar på fem kontinenter. Pirelli investerar årligen runt tre procent av sina intäkter i forskning för att företaget ska kunna fortsätta att förbättra produkternas kvalitet, säkerhet och miljöpåverkan. För Pirelli är det viktigt att kunna kombinera socialt ansvarstagande med att vara ett lönsamt företag. Pirelli har också en lång historia inom racing och är idag ensam leverantör av däck till mästerskapssäsongen 2011-2013 till Formula 1™. Pirelli tillverkar däck till motorfordon, industriella fordon och motorcyklar. Dessa tillverkas i företagets fabriker, som finns bland annat i Argentina, Kina, Egypten och Storbritannien. Pirellis mål är att deras produkter ska vara synonyma med kvalitet, starka känslor och den allra bästa prestationsförmågan. Genom att kombinera tekniskt kunnande med innovation har Pirelli kunnat utveckla och tillverka sina högkvalitativa produkter. På grund av detta har Pirelli haft möjligheten att kunna göra avtal med flera av världens mest inflytelserika tillverkare av bilar och motorcyklar.

Däck från Pirelli

Giovanni Battista Pirelli var den man som 1872 grundade Pirelli och började produktionen av olika gummiartiklar. Det första bildäcket tillverkade företaget 1901. I början av seklet växte Pirelli snabbt och flera fabriker byggdes utomlands. Redan då började Pirelli tävla och på 1920-talet var det flera vinstrika förare som använde Pirellis däck till sina bilar. 1927 presenterade Pirelli sitt allra första däck som var speciellt tillverkat för racing, Superflex Stella Bianca. Under 1950-, 60- och 70-talet fortsatte Pirelli att växa och företaget startade flera nya produktionsanläggningar. Pirelli köpte också upp den tyska däcktillverkaren Veith. Under 1992-93 genomgick hela företaget Pirelli en omstrukturering och återlanserades internationellt, samtidigt som man lanserade det högpresterande däcket Pirelli P Zero. Under Pirellis hela historia har företaget fortsatt att expandera och växa. Pirelli är inte längre bara en däcktillverkare, utan är också aktivt på flera andra marknader, som till exempel fastighetsmarknaden. Pirelli startade under 2001 Pirelli Labs, där företaget utvecklar sina nya teknologier för att alltid kunna vara i marknadens framkant. Pirelli lanserade 2011 ett miljövänligt däck, Cinturato P1, som gör att bränsleförbrukningen minskas, men samtidigt ändå är ett högpresterande däck. Däcket är designat för små och medelstora fordon. Pirellis gedigna erfarenhet i att tillverka däck för Formula 1™ gjorde att företaget 2011 kunde introducera PZero Silver, ett däck som ska användas på passagerarbilar men med teknologi som inspirerats av Formula 1™- däcken. För att kunna fortsätta växa och utvecklas kommer Pirelli att fokusera på att göra nya teknologiska framsteg så att de kan tillhandahålla ett bredare sortiment, optimera sin produktionskapacitet genom att bygga nya fabriker, och för att stärka märket stödja nytänkande marknadsföringsstrategier.

Pirelli däck

Pirelli vet att den teknologi som finns i dagens bilar kräver ett däck som reagerar omedelbart på impulserna från bilens elektroniska kontrollsystem. Det kräver att däcket är designat för att "förstå" bilens särskilda personlighet. För att kunna ta fram ett däck som är så väl avpassat till en bilmodell som möjligt arbetar Pirelli med att anpassa däcket efter bilen. Det är de små detaljerna som gör skillnaden mellan en bra körupplevelse och en perfekt sådan, och det vet Pirelli. Processen med att ta fram ett nytt däck kan jämföras med att sy ett skräddarsytt plagg. Däcket måste testas och ändringar måste göras. Det tar i genomsnitt tre år för Pirelli att utveckla ett nytt däck. Under den tiden testas däcket i samarbete med olika biltillverkare, för att däcket ska passa så bra som möjligt till de olika bilmodellerna som det ska användas till. Genom detta samarbete med biltillverkarna har Pirelli fått kunskaper som inte många andra har. Pirelli är en av de bästa tillverkarna av högkvalitativa däck, vilket är väl känt i branschen. När Pirelli är nöjd med däcket går det till tillverkning och under den processen så ser man till att interaktionen mellan däcket och bilen är perfekt. Det resulterar i däck som helt och hållet är anpassade efter bilen, vilket ger ett oöverträffligt bra resultat när det gäller prestanda.

Pirelli Däck

Vill du ha ett däck som är helt rätt för din bil och dessutom kommer att ge dig ökad körglädje? Då kan du lita på att Pirelli däck. Pirelli samarbetar med 36 bilmärken. För Pirelli är ledorden kvalitet och prestanda. Det betyder att du får ett däck som ökar din körglädje och ger dig den bästa körupplevelsen. Oavsett vad du letar efter för typ av däck eller till vilken bil du behöver däck kan du vara säker på att Pirelli levererar däck av hög kvalitet, som har så liten miljöpåverkan som möjligt och som är säkert att använda. Pirellis innovationer och nyskapande teknologier ger dig ett unikt däck, som är perfekt för din bil.