Kompletta Hjul

Skapa enkelt dina kompletta hjul

Billiga Kompletta Hjul

Hos oss på Nordendäck kan du köpa kompletta hjul till förmånliga priser. Du hittar modeller och fabrikat från alla de ledande tillverkarna, bland annat kan du hitta produkter från Michelin, Continental, Goodyear, Hankook, Kumho och många fler. Hos Nordendäck erbjuder vi kvalitetsprodukter till förmånliga priser och du kan själv komponera ditt hjul genom att välja fälgar och däck. Det är att rekommendera att köpa ett helt komplett hjul eftersom det kan vara svårt att matcha de gamla fälgarna med ett nytt däck. I ett komplett hjul ingår fälgar och sommardäck eller vinterdäck. Vi hjälper dig gärna att hitta de perfekta hjulen till ditt fordon, vare sig det gäller en personbil eller till en motorcykel.

Kompletta hjul - Sommardäck

Köp kompletta hjul med sommardäck - Handla kompletta sommardäck online

Är du ute efter snygga fälgar och bra däck? Vi har ett stort utbud av kompletta hjul med sommardäck.

Kompletta sommardäck »

Kompletta hjul - Dubbdäck

Köp kompletta hjul med dubbdäck - Kompletta vinterdäck online

Är dina dubbdäck dåliga? Hos oss kan du välja från ett stort utbud av kompletta hjul med dubbdäck.

Kompletta dubbdäck »

Kompletta hjul - Friktionsdäck

Köp kompletta hjul med friktionsdäck - Kompletta vinterdäck online

Är du ute efter kompletta hjul med friktionsdäck?. Välj från vårt breda sortiment.

Kompletta friktionsdäck »

Så här komponerar du kompletta hjul

Det är en väldigt enkel process att sätta samman sitt eget hjul. Den kan beskrivas i fyra enkla steg.

  • Välj Däcksort (t.ex sommardäck eller vinterdäck)
  • Välj vilken biltillverkare du har
  • Välj din bilmodell
  • Välj årsmodell samt motor

Du får nu passande däck och fälgar listade för din bil! Sedan är det bara att välja vilket märke och prisklass som du föredrar.

Däck

Det som är allra viktigast att det blir rätt för att ge bilen en behaglig körkomfort är däcket. På grund av det svenska klimatet finns det två typer av däck, vinter- och sommardäck. För de som brukar sin bil året om måste det finnas två uppsättningar däck eftersom lagen förbjuder att använda samma däck året om. Hos oss på Nordendäck kan du köpa kompletta hjul både för vinter- och sommarbruk.

Sommardäck har en gummiblandning som blir hårt vid köldgrader och greppar därför inte i asfalten, och definitivt inte då det råder vinterväglag. Eftersom dessa däck ska användas under sommaren har de inte heller samma krav på mönsterdjupet. Det är mönstret som gör att däcket greppar i asfalten och gör så att bilen inte råkar ut för vattenplaning. På ett sommardäck måste djupet vara minst 1,6 mm. Tycker du att det är svårt att välja sommardäck går det att använda sig av den nya EU-märkningen. Den trädde i kraft under hösten 2012 och finns på alla nya däck. Märkningen påminner om den som finns på vitvarorna i hemmet och anger däckets våtgrepp, bränsleekonomi samt externt däckljud.

Vinterdäck är det lag på att använda mellan 1 december till 31 mars, men du bör ha satt på vinterdäcken innan om det råder vinterväglag. Det finns två olika sorters vinterdäck. Dubbdäck och friktionsdäck. De har olika kvaliteter och passar olika bra beroende var i landet du mest kör och på vilket underlag. För att få klassas som vinterdäck måste mönsterdjupet minst vara 3 mm, men ett djupare mönster är att rekommendera. Dubbdäcken är de absolut bästa däcken då det gäller isiga vägar medan friktionsdäcken fungerar bäst på snö.

Fälgar

Det finns två varianter av fälgar, aluminium och stål. Aluminiumfälgar blir allt mer populära eftersom det idag går att framställa dem till en lägre kostnad. Vi på Nordendäck erbjuder alltid billiga priser på våra fälgar oavsett material. När du köper aluminiumfälgar hos Nordendäck ingår alltid kit för montering av fälgarna på bilen (bultar eller muttrar).Aluminiumfälgarna väger mindre än de traditionella stålfälgarna och har dessutom längre livslängd, om de tas om hand på rätt sätt. Dessutom anser många att aluminiumfälgarna är de absolut snyggaste. Vid val av aluminiumfälgar är det viktigt att hålla dem rena, speciellt när du väljer vinterhjul. Snö, is och grus kan fastna i fälgen och skapa obalans. Denna effekt kan även uppstå på stålfälgar. Rengör därför dina däck och fälgar regelbundet. Det finns även fälgar av aluminium som är avsedda för vinterbruk. Dessa har då behandlats med en skyddande yta, vanligtvis lack.

Ta hand om dina hjul på bästa sätt

När du köper ett komplett hjul är det sedan viktigt att du tar hand om det på bästa sätt för att det ska hålla så länge som möjligt utan att inverka på säkerheten. Rengör dem regelbundet och kolla även lufttrycket. Det är luften som håller uppe bilens tyngd och däcket bör därför alltid innehålla det rätta trycket. Ett högt tryck kan innebära att däcket exploderar och ett för lågt att däcken och framför allt fälgarna slits. Kör heller aldrig utan ventilhatt eftersom smuts kan hamna inuti däcket. Den egna körstilen spelar även den in på däckens livslängd precis som vad vägunderlaget gör. Vinterdäck bör enbart användas under vintern eftersom varm asfalt sliter otroligt mycket på mönsterdjupet, men även ur miljöhänsyn. Sommardäcken kan innebära en livsfara att använda under vinterhalvåret.

Leverans och Service

Behöver du hjälp att montera dina kompletta hjul så kan du vända dig till någon av alla de professionella verkstäderna vi har som samarbetspartners. Boka en tid så ser vi på Nordendäck till att hjulen finns där den avtalade dagen. Du behöver med andra ord inte hämta dem hos ett utlämningsställe. Våra samarbetsparters finns över hela landet.