fb

BILLIGA DÄCK - KÖP DINA NYA DÄCK ONLINE

Vi på NordenDäck har alltid bra priser på däck av högsta kvalitet från de flesta tillverkarna.

Vet du inte vilka dimensioner du ska ha?
Banner 728x90

Miljödäck

Vill du spara pengar så väljer du miljödäck. Med ett miljödäck sänks friktionen och därmed bensinkostnaderna. Dessa speciellt utvalda miljödäck nedan är även topp tre däck i Råd och Röns stora däcktest 2012.

Fler och fler däckproducenter introducerar däck som är skonsamma för miljön. Dessa miljödäck har lägre rullmotstånd och sänker bränsleförbrukning och koldioxidutsläppet. Miljödäck ger därmed en mer ekonomisk och miljövänlig körning. Däck är ansvarigt för 30% av CO2-utsläppet av en bil. Energisnåla miljödäck kan spara upp till 10% bränsle.

Ett nytt EU-direktiv som börjar gälla i november 2012 kräver att alla däck som är producerade efter den 1 juli 2012 har ett EU Eco Label som ger information kring däckens egenskaper som bränslebesparing, väghållning på vått väglag och ljudnivå. Däcken som är miljövänliga får en grön A-märkning medan däck med sämre egenskaper får en mörkröd G-märkning. Informationen kring däckens ljudnivå visas med en bild av en högtalare med ljudvågor. Det däck som är tystast och producerar mindre än 68 dB får en svart ljudvåg och två vita ljudvågor. Regummerade däck, off-road däck och R-däck behöver inte uppfylla samma krav.

Miljödäck till rätt priser.

Följande däck är ett axplock ur vårt sommardäck sortiment. Dessa däck klassas som energisnål och ger ett lägre utsläpp av koldioxid.

 • Goodyear Efficient Grip
  Goodyear har utvecklat en ny generation lättrullade däck, EfficientGrip, som drar mindre bränsle men också upprätthåller Goodyears höga nivå på broms- och vägegenskaper på våta vägar. Med Goodyear Efficientgrip kan du som bilförare bidra till en mindre miljöbelastning samtidigt som du prioriterar vägsäkerhet, när du väljer sommardäck. Goodyear EfficientGrip sommardäck med FuelSaving Technology minskar bränsleförbrukningen utan att föra avkall på andra prestanda.
 • Continental ContiPremiumContact 2
  Detta sommardäck är en riktig däcktestvinnare! Med Conti Premium Contact 2 har Continental vunnit sommar däcktester 2009, 2010 och 2011. Däcket ger komfort, körupplevelse och mycket hög säkerhet. För dig som kör mycket, både långt och kort. Mönsterdesign som ger minskad risk för vattenplaning och säkert grepp både på torrt och vått.
 • Michelin Energy Saver
  Detta sommardäck från Michelin har alltid låg bränsleförbrukning och hög säkerhet på våt vägbana tack vare en ny gummiblandning med 100% silika. Durable Security Compound (DSC) en ny komponent i slitbanan förbättrar bromssträckan på våt vägbana, inte bara när däcket är nytt utan även när det börjar bli välanvänt. Denna komponent ger däcket en lång livslängd.
 • Nokian Hakka Green
  Det nya miljövänliga Nokian Hakka Green sommardäck ger utmärkt grepp i alla förhållanden som kan förekomma under en svensk sommar. Detta däck ger säkra köregenskaper på stekheta, grova asfaltvägar, på regnvåta vägar och sent på hösten då temperaturen närmar sig nollstrecket. Nokian Hakka Green har ett mycket lågt rullmotstånd, vilket sparar bränsle och är skonsamt för miljön.
 • Pirelli Cinturato P7
  Det nya miljövänliga högprestanda sommardäck från Pirelli är utvecklat för att maximera körglädjen, säkerheten och köregenskaperna samtidigt som miljön respekteras. Cinturato P7 har tagit ett stort steg framåt: inga extra utsläpp i produktionsledet och inga miljöfarliga partiklar som hamnar i naturen vid användandet av däcket, minskade koldioxidutsläpp genom att rullmotståndet minskats, lägre ljudnivå på däcket, längre livslängd. Cinturato P7 har kortare bromssträcka på både vått och torrt underlag.
 • Bridgestone Turanza ER300 Ecopia
  I Auto Bilds däcktest från 2010 av den nya generationens miljövänliga däck har Auto Bild belönat Bridgestones Turanza ER300 Ecopia-däck med toppbetyget "rekommenderas starkt". Auto Bild lyfte fram Turanza ER300 Ecopia för dess "balanserade egenskaper på såväl vått som torrt väglag, säkerheten vad gäller vattenplaning, bra bromsegenskaper på vått underlag, låg ljudnivå och tillfredsställande bränslebesparingar".
 • Hankook Ventus S1 Evo K107
  K107 Ventus S1 evo - ett sommardäck med ultra hög prestanda! Detta däck har asymmetriskt däck mönster för bättre grepp vid olika väderförhållanden. Extrem prestanda för krävande körning. Bra Komfort och mycket låg ljudnivå. Däcket sitter orginalmonterat på Audi A4 och A6L. Ny HDS Silica Gummiblandning ger perfekt grepp och lägre bränsleförbrukning. Ett nytt miljödäck från Hankook är Kinergy Eco. Kinergy Ecos K425 bränslebesparnings teknik har utvecklats genom att kombinera nya material som kiseldioxid partiklar i nano-skala och med hjälp av nya blandningstekniker. Denna teknik bidrar till att förbättra både bränsleförbrukningen och bromsprestanda.
 • Kumho Ecowing KH19
  Detta sommardäck från Kumho är utvecklat med miljön i fokus. Man har reducerat användningen av miljöfarliga substanser vid produktionen vilket är mycket positivt ur miljöperspektiv. KH19 har ett lägre rullmotstånd än sina föregångare vilket minskar bränsleförbrukningen vilket också gör att koldioxid utsläppen reduceras betydligt.