Vill du spara pengar så väljer du miljödäck. Med ett miljödäck sänks friktionen och därmed bensinkostnaderna. Dessa speciellt utvalda miljödäck nedan är även topp tre däck i Råd och Röns stora däcktest 2012.

Fler och fler däckproducenter introducerar däck som är skonsamma för miljön. Dessa miljödäck har lägre rullmotstånd och sänker bränsleförbrukning och koldioxidutsläppet. Miljödäck ger därmed en mer ekonomisk och miljövänlig körning. Däck är ansvarigt för 30% av CO2-utsläppet av en bil. Energisnåla miljödäck kan spara upp till 10% bränsle.

Ett nytt EU-direktiv som börjar gälla i november 2012 kräver att alla däck som är producerade efter den 1 juli 2012 har ett EU Eco Label som ger information kring däckens egenskaper som bränslebesparing, väghållning på vått väglag och ljudnivå. Däcken som är miljövänliga får en grön A-märkning medan däck med sämre egenskaper får en mörkröd G-märkning. Informationen kring däckens ljudnivå visas med en bild av en högtalare med ljudvågor. Det däck som är tystast och producerar mindre än 68 dB får en svart ljudvåg och två vita ljudvågor. Regummerade däck, off-road däck och R-däck behöver inte uppfylla samma krav.

Miljödäck till rätt priser.

Följande däck är ett axplock ur vårt sommardäck sortiment. Dessa däck klassas som energisnål och ger ett lägre utsläpp av koldioxid.