Billiga Dubbdäck

Köp dina nya dubbade vinterdäck billigt hos oss!

Billiga dubbdäck - Köp vinterdäck med dubb online!

Hos Nordendäck kan du köpa billiga dubbade vinterdäck online. Vi erbjuder dubbdäck av högsta kvalité från alla de ledande tillverkarna, dessutom till förmånliga priser. Generellt så säger lagen att dubbdäck måste ha minst 3 mm däckmönster. Men precis som sommardäck och dubbfria vinterdäck så är det rekommenderat att man har en god marginal.För att få en fingervisning så kan man ta en 5 krona till hjälp, då denna är 3 mm mellan kanten och toppen av siffran. Hitta rätt däck till din bil genom att välja rätt däckstorlek. Däckstorleken du bör använda finns angivet i den tillhörande instruktionsboken. är du ändå osäker på din däckstorlek? I vår däckskola kan du ta reda på all information om däckstorlekar och dubbdäck.

Hos oss hittar du dubbdäck från tillverkare som Nokian, Michelin, Continental, Goodyear, Hankook och Kumho.

Unika egenskaper hos Dubbdäck

För dem som bor i landets nordliga delar eller i söder utefter kusterna är dubbdäck det bästa alternativet. Dubbdäcken består av olika gummiblandningar som alla klarar kyla väldigt bra. I gummit sitter sedan små dubbar av metall som greppar fast i ett halt underlag och gör körningen säker och stabil. Förutom dubbarna ska det finnas ett djupt mönster på däcken. För dem som ofta kör på vägarna under vinterförhållanden finns idag inte ett fullgott alternativ till dubbdäcken när det gäller greppet och bromssträckan. Det är viktigt att välja dubbdäck som är godkända för nordiska vinterförhållanden. Hos oss på Nordendäck hittar du marknadens allra bästa dubbdäck. När du beställt nya dubbdäck är det viktigt att du sedan kör in dem försiktigt för att däcken ska uppnå sin bästa kapacitet. Däcken räknas som inkörda efter 400-500 kilometer. Dubbarna sätter sig och ökar däckets livslängd tack vare inkörningen. Observera att det inte går att ersätta förlorade dubbar på ett däck. är många dubbar borta eller nedslitna är det hög tid att byta dubbdäck och vi hjälper gärna till. Kontakta vår kundservice om du har några frågor angående dina dubbdäck.

dubbdäck testvinnaren nokian hakkapeliitta 9

Vad säger lagen om vinterdäck med dubbar?

Enligt svensk lag måste det sitta vinterdäck på bilen mellan 1 december och sista mars och det råder vinterväglag. Med vinterväglag menas att det är is, snö, modd eller frost på vägbanan. Dubbdäck är tillåtet mellan 1 oktober och 15 mars. Det finns inga regler utan undantag, och skulle det förväntas bli vinterlika förhållanden är det tillåtet att köra med dubbdäck utanför denna period. För att räknas som vinterdäck i Sverige måste däcken vara tillverkade enbart för detta syfte. Däcken är tillverkade med gummiblandningar som inte fryser. Sommardäcken innebär livsfara eftersom gummit fryser och blir hårt. Det ska även finnas en S och M märkning på däcket som visar att de klarar snö och modd. Den nya EU-märkningen däremot är inget vi rekommenderar att gå efter då det gäller vinterdäck för den nordiska marknaden. Du får inte heller enligt lag kombinera friktionsdäck och dubbdäck. Inte heller är det tillåtet att mixa sommardäck med vinterdäck. Däckdjupet måste vara minst 3 mm för att vara godkända till vinterföre fast rekommendationerna är att de bör vara djupare än så. Kör du med släp så måste däcken vara identiska med bilen för att undvika sladd. Använder du dubbar på personbilen måste även släpvagnen vara utrustad med ett par dubbdäck.

Finns det alternativ till dubbdäck?

Idag finns det högteknologiska däck som lämpar sig väl till vinterkörning som inte har dubbar. Det är friktionsdäck som idag fungerar väldigt bra i vissa vinterförhållanden. De kan vara ett bättre alternativ till vinterkörning beroende på vart i landet du bor och brukar din bil. Enkelt förklarat går det att säga att dubbdäck är bäst på isiga vägar och friktionsdäck på snöiga. Du kan läsa mer om dessa däck under fliken friktionsdäck. Vi på Nordendäck har ett stort sortiment av både dubbdäck och friktionsdäck från många olika tillverkare.

Dubbdäck och miljön

Nackdelen med dubbdäck är att de kan vara skadliga för miljön. Vissa kommuner har därför förbjudit bilisterna att köra med dubbar inom vissa zoner eller gator inne i städerna. Hornsgatan i Stockholm är en av dem där det råder förbud mot dubbdäck på bilar. Anledningen är att när dubbdäck används på bar asfalt sliter dubbarna upp små partiklar som bildar luftföroreningar. Om dessa föroreningar är skadliga eller inte tvistar experterna om och mer forskning behövs. Dubbdäcken i sig är mer miljövänliga än någonsin eftersom både råvarorna och tillverkningsprocessen hos de flesa producenterna är miljövänliga.

Skötsel av dubbdäck

För att dina dubbdäck ska hålla så länge som möjligt utan att påverka dess prestanda är det viktigt att du tar hand om dem på bästa sätt. Kontrollera lufttrycket med jämna mellanrum. Förvara däcken enligt instruktionerna torrt, svalt och mörkt då de inte används. Rengör även däcken emellanåt. Dessutom påverkar din körstil däcken oerhört mycket. Försök att undvika häftiga accelerationer och tvära inbromsningar.