Däck från Goodride

Goodride

Goodride har en mångsidig produktlinje, med däck som återfinns på allt från person-, sport- och lastbilar; traktorer, cyklar och motorcyklar till skottkärror och som larvfötter. Främst utvecklar Goodride däck för arbetsfordon, lantbruk och tung industri samt personbilar men har också en förankring i motorsporten.

Chris Gonzalez, även känd som Gonzo Drift, som kör i så väl Kanadensiska som i Amerikanska drifting ligor har använt Goodrides däck i snart två år och är helt förtjust. De är perfekta till drifting i hans mening, både sett till pris och prestanda. De presterar bra under höga hastigheter och varar förvånansvärt länge med tanke på mängden slitage som drifting innebär.

Goodride utklassar i hans mening både BFG och Toyo så väl som Nitto. Framför allt är han imponerad av modellen SV308 och han rekommenderar dem till både proffsförare och prestandaentusiaster.

Det kanadensiska företaget Goodride etablerades 1958 och säljs i större delen av världen. Som mottot har de: uppriktighet, integritet och kundservice. Goodrides fabriker är både prisbelönta och berömda. Bland annat har de fått erkännande från det amerikanska transportdepartementet (DOT) och den ekonomiska kommissionen för Europa (ECE).

Företaget känner starkt för mänsklig gemenskap och understryker detta såväl genom att jobba för ett personligt engagemang och band till återförsäljare, samarbetspartners och kunder som ett flertal åtaganden utanför företagets vanliga verksamhetsramar. Företagsfilosofin är att man genom aktiv och hängiven support förstärker banden mellan företag och sociala grupper.

Exempel på detta är att man på Goodride stöttar KFUMs arbete med att bygga starka ungdomar, familjer och samhällen. Samt att man stödjer The Citizens Foundation of Canada (TCF Canada), en organisation som finansierar grupper och aktiviteter med inriktning på att sprida undervisning till barn i tredje världen.

Goodride står även som sponsor till det kanadensiska basebollaget Kal Tires.