Billiga Vinterdäck

Hos oss hittar du dina nya vinterdäck till lägre pris!

Billiga vinterdäck - dubbdäck och dubbfria vinterdäck!

Hos NordenDäck hittar du alltid billiga vinterdäck av högsta kvalitet från kända tillverkare. Hitta däcktest-vinnarna och flera andra populära vinterdäck upp till 50% billigare än hos fysiska återförsäljare. Hos oss kan du vara säker på att du göra en bra affär när det kommer till vinterdäck online.

Dubbade Vinterdäck

Köp vinterdäck med dubb - Billiga dubbdäck online

Är det dags att köpa nya dubbade vinterdäck? Vi har ett stort utbud av dubbade vinterdäck till låga priser.

Köp dubbdäck online »

Dubbfria Vinterdäck

Köp dubbfria vinterdäck online - Billiga friktionsdäck

Ska du köpa nya dubbfria vinterdäck? Vi erbjuder ett brett sortiment av friktionsdäck i de flesta dimmensionerna.

Köp dubbfria vinterdäck »

Vinterdäck på Fälg

Kompletta hjul med vinterdäck - fälg & vinterdäck online

Köp kompletta hjul med fälg och vinterdäck online hos oss! Knappa in ditt reg. nummer eller välj din bilmodell.

Skapa kompletta hjul »

Att välja vinterdäck online

Detta bör du ha koll på när du ska beställa nya vinterdäck på nätet

Däckdimensioner

Se till så att dimensionerna på dina nya vinterdäck passar din bil och dess fälgar.

Last/Hastighetsindex

Kontrollera att vinterdäcken har tillräckligt högt hastighets och belastningsindex för just din bil.

EU Däckmärkning på vinterdäck

När du har hittat ett vinterdäck som passar just din bil så kan du kontrollera EU märkningen. Där kan du se hur bra just det vinterdäcket presterar på dessa tre punkter

1 Ljudnivå

Mäter ljudet som produceras av vinterdäcket i antalet DB under färd, lägre är bättre.

2 Rullmotstånd

Avgör hur högt eller lågt rullmotstånd vinterdäcket har, lägre är bättre. På en skala A-G där A är bästa betyg.

* Grepp på snö och is

Nytt för 2021 är att däcketiketten nu även har två nya dekaler för att visa om vinterdäcket presterar bra på snö samt en dekal om däcket presterar bra i mer extrema vinterförhållanden med ishalka.

sommardäck eu märkning

Att beställa vinterdäck på internet

När du har hittat vinterdäck som har den standard du söker så kan du enkelt beställa dem online. Köper du dina vinterdäck på nätet så sparar du garanterat en hel del pengar i jämförelse med att köpa liknande vinterdäck i en fysisk butik.


Dubbfria vinterdäck

Dubbfria vinterdäck kallas även friktionsdäck och har blivit allt bättre och bättre genom åren. Idag är även några av testvinnarna för vinterdäck dubbfria. Dubbfria vinterdäck har en mycket bättre körkomfort när det gäller bullernivå. Friktionsdäcken är bättre på snö och skiftande underlag än vad dubbdäcken är, trots detta väljer många av sin vana trogen att köra med dubbar. Dubbdäcken är dock fortfarande de absolut bästa däcken då det gäller isiga vägar. Det optimala underlaget för friktionsdäck är snö som smälter bort snabbt och som aldrig fryser till is. Tillhör du dem som ofta tar bilen utomlands eller kör mycket inne i städerna är det friktionsdäck du bör satsa på. Dessa däck ligger dessutom betydligt lägre i kostnad jämförelsevis mot en uppsättning med dubbar. Kolla vårt utbud av friktionsdäck, där hittar du alla vinnande modeller från ett flertal välrenommerade tillverkare. Det är även många som väljer att köra på dubbfria vinterdäck året runt, dem brukar då kallas "året runt däck" eller "Helårsdäck". Men kom ihåg att däcket är tillverkat för vintern, så även om det är lagligt att köra på dem på sommaren så har dem inte samma förmåga att motverka vattenplaning samt att dem slits snabbare pga en mjukare gummiblandning.


Dubbade vinterdäck

Bor du i landets norra delar eller kör många sträckor på landsvägar är dubbdäcken det enda alternativet. Dubbdäcken är otvivelaktigt det däck som är bäst på isiga vintervägar. Bromssträckan minskas markant och däcken räddar många liv årligen, Dubbdäckens fördelar väger upp nackdelarna då det gäller val av vinterdäck för de som kör på nordliga vintervägar.


Att tänka på med vinterdäck

När du har bytt till sommardäck så bör du förvara dina vinterdäck på en plats som är mörk och sval. Se över däcken att de är hela och rena innan du placerar dem i förvaring. Förvaras de med fälgarna på, ska de ligga ned, men de kan staplas ovanpå varandra. Kör du med gamla vinterdäck så se till att alltid ha de bästa däcken monterade bak för att undvika överstyrning. Dubbfria friktionsdäck får du köra med året om, men dessvärre så slits de väldigt hårt när det är varmt ute. Detta beror på att dessa däck består av en annan typ av gummiblandning. När du väljer däcktyp bör du överväga hur du kör samt miljön du kör i. Väderförhållanden skiljer sig avsevärt mellan olika regioner och bör också återspeglas i ditt val av däck. Kör du med en släpvagn och dubbdäck så måste du enligt lag också se till att även släpvagnen har dubbdäck. Du bör alltid ha samma modell av däck från samma leverantör. Mixa heller inte dubbdäck med friktionsdäck. En annan sak att tänka på i valet av vinterdäck är den EU märkningen som gäller sedan 2012 inte lämpar sig som mall för skandinaviska vintrar. Du är välkommen att fråga oss på Nordendäck om hjälp om det behöves i valet av vinterdäck.


Testa dina Vinterdäck 2021

Hur kan jag testa vinterdäcken?

Generellt sett så bör vinterdäck ha minst 3 mm däckmönster för att vara lagliga. Precis som med sommardäck är det dock rekommenderat att man har en god marginal. För att få en fingervisning om djupet på ett däckmönster så kan man ta en 5-krona till hjälp, då denna är 3 mm mellan kanten och toppen på 5:an.


Vinterdäck från kända tillverkare

Vi erbjuder vinterdäck av högsta kvalité. Hitta rätt däck till din bil genom att först välja dubbdäck (eller dubbfria vinterdäck), och sedan välja rätt däckstorlek. Alla vinterdäck från tillverkare som Michelin, Continental, Goodyear, Hankook och Kumho finns hos oss. Hos Nordendäck hittar du även vinterdäck från testvinnaren Nokian Hakkapeliitta 8. Vi på Nordendäck är väldigt noggranna med att alltid vara uppdaterade på de senaste nyheterna. Vi vet att skillnaden på bra och dåliga vinterdäck är stora. För oss handlar det om att du som kund ska få det bästa vinterdäcket mot vad plånboken har råd med. Fråga oss gärna om du är osäker! Behöver du hjälp med din däckstorlek? I vår däckskola kan du ta reda på all information om däckstorlekar och vinterdäck.


Vinterdäckslagen - Lagen om vinterdäck

Enligt lag är det krav på vinterdäck från 1 december - 31 mars om vinterväglag råder. Dubbade däck får du köra mellan 1 oktober-15 april om väglaget kräver det. I ett fåtal städer finns det zoner där det råder förbud mot dubbdäck. För att ett par däck ska räknas som vinterdäck måste de vara särskilt framtagna för just det ändamålet, det vill säga att kunna användas under vinterhalvåret. Det är en djupare mönstring, eller dubbar, tillsammans med en unik gummiblandning som ger vinterdäcken dess unika egenskaper. Däcken ska vara märkta med M och S kombinationer för att räknas som godkända. Det finns idag inga däck som fungerar som året runt däck i Sverige, även om vissa marknadsför sig så. Dessa däck är avsedda för mildare vintrar i södra Europa. Det finns en lista med de vinterdäck som är godkända i Sverige som varje år sammansätts av STRO. Fråga oss på Nordendäck om du känner dig osäker i val av vinterdäck.