Däck från Riken

Riken Tyres är ett märke för däck som tillverkas av den stora jätten Michelin. Men inte minst är det ett märke som ger alla sina ägare en otrolig kvalitet till ett väldigt bra pris. Deras däck erbjuder dig ett alternativ till de dyrare märkena, trots att de många gånger har exakt samma hållbarhet och egenskaper.

Men trots att Riken idag tillverkas av Michelin har så inte alltid varit fallet. Riken är nämligen ett märke som initialt kommer från Japan där det började som en kemisk fabrik år 1917. Men allteftersom åren gick, och bilar blev allt mer populära, så började företaget även tillverka däck till dessa. Verksamheten gick bra och snart började de även exportera dem utomlands, till ställen som USA. Exporten till detta land startade 1979, och det dröjde inte länge innan de även började exportera till Europa. Men det var först 1992, då Michelin köpte upp Riken, som varumärket kunde börja spridas över hela världen. Och idag är det en garant för kvalitet och innovation. Inte minst för att Michelin äger företaget, kan du vara säker på att produkterna från Riken alltid ligger i forskningens framkant.

Rikens tillverkning är idag framförallt inriktad på att förse marknaden för vanliga bilar och lättare truckar med prisvärda däck. Och tack vare att Michelin har tagit en så stor plats på marknaden och på många sätt leder forskningen inom branschen, kan du också lita på att deras kunskap når Riken. Förutom att tillverka prisvärda och högkvalitativa däck, så är de också inriktade på att deras produkter ska vara så miljövänliga som det bara är möjligt.

Om du bestämmer dig för att välja Riken, så kommer du inte att ångra ditt val. Förutom att deras däck erbjuder bra kvalitet till ett lågt pris, är de också miljövänligt producerade. Lycka till med ditt inköp!