Däck från Maloya

Maloya är ett Schweiziskt företag som tillverkar däck av högsta kvalitet. Verksamheten började med att Fritz Mauer öppnade en däckfabrik 1936. Han blev därmed den första i landet att börja tillverka däck, och verksamheten expanderade kraftigt. De första däcken som tillverkades på företaget var dock cykeldäck, då den verksamheten gick bra och Maloya fick ett bra rykte hos cykelåkare så utvidgades snart verksamheten och de började tillverka däck för motorcyklar, och sedan även för bilar. Men det som företaget är kanske stoltast över idag är att de 1972 var ett av de absolut första i världen att börja tillverka radialdäck för bilar. Denna typ av däck är idag standard. Detta säger något om företagets framsynthet. Med tiden kom företagets Schweiziska hemvist att bli en viktig nyckel i exporten av deras produkter utanför landets gränser, och idag säljs däck från detta företag till länder över hela världen.

Företaget lägger stora resurser på att utveckla sina produkter, och hur de beter sig på körbanan. Inte minst är de noga med att försöka utveckla materialet och den mönstring som oftast ger däcken deras olika egenskaper. I utbudet från Maloya finner man en rad olika däck anpassade för olika situationer. Deras modell Lugano, är till exempel rakt av anpassad för att ge en stor stabilitet på körbanan liksom den även är konstruerad för att minska risken för vattenplaning. Deras modell Crono istället gjord för att ha en mycket lång livslängd, vilket är fördelaktigt om du kör mycket med din bil. Sedan är den också anpassad för att erbjuda fantastiska köregenskaper, liksom att ge ifrån sig minimalt med ljud då du tar dig fram på vägen.

Med däck från Maloya får du således högkvalitativa schweiziska däck som lever upp till de högt ställda krav som bara de allra främsta finsmakarna ställer. Om du vill ha det bästa av det bästa, är Maloya vad du söker.