Däck från GTradial

GT Radial

GT Radial produceras av GITI Tire och deras däck går att hitta i mer än 100 länder i världen och sitter på allt från lastbilar och bussar till stadsjeepar och sportbilar.

Mycket arbete läggs ner på kvaliteten i däcken som är rigoröst testade från prototypstadie till färdig produkt; stickprov tas alltjämt från produktionslinjen för röntgning och dissektion, allt för att försäkra om däckens kvalitet i allt från väghållning, komfort, säkerhet och ljudnivå.

Varje däck har en unik streckkod och är inspekterat maskinellt så väl som av specialtränad personal. Alla av GITI Tires fabriker är försäkrade med ISO/TS16949:2002, vilket är den högsta internationella kvalitetsstandarden som finns.

GITI Tires har ett utarbetat miljötänk och en strävan efter en sann grön profilering. Man hjälper till att skydda regnskog i Sumatra för bättre upptagning av koldioxidutsläpp och jobbar för att få alla sina fabriker miljöcertifierade med ISO14001. I produktionen används dessutom inga aromatiska oljor, något som minskar utsläppet av cancerogena ämnen då däcken slits.

GT Radial-däck är framtagna för att vara tystgående och ha lågt rullmotstånd, aspekter som förbättrar ljudmiljön på och kring vägar samt minskar bilens bränsleförbrukning.

även motorsport är ett fokusområde för GITI Tires som har ett flertal team runt om i världen. För att understryka sin hängivelse till racing och annan motorsport har nyligen GT Radials startat sin egen motorsportshemsida med bilder, filmer och reportage från event runt om i världen.

Med en produktion på 137000 däck om dagen och 23000 anställda runt om i världen, med allt från testförare i Finland (där framförallt vinterväglag testas), England och Kina; Kinesiska fabriksarbetare och utvecklingsteam samt säljare i Kanada och USA är GITI Tires ett tungt varumärke med stort anseende och en internationell pondus av magnitud.