Däck från Kleber

Kleber är en däcktillverkare som blivit känd över hela Europa för dess pålitlighet. Företaget gör däck som passar de flesta fordon och samtliga underlag, oavsett om man ska tävlingsköra på asfalt eller behöver ta sig igenom en snöstorm. Däck från Kleber innebär att man alltid kan känna sig säker på att man kommer ha kontroll över fordonet. Företaget ägs numera av den välkända tillverkaren Michelin.

En av anledningarna till att Klebers däck blivit så kända för sin pålitlighet och säkerhet är att däcken finns i så många olika klasser av greppvänlighet på vått underlag. Inte mindre än sju olika klasser finns, från A (kortast bromssträcka) till G (längsta bromssträcka). Skillnaden mellan de båda extremerna kan i vissa fall vara så stor som 30 procent. Detta beror bland annat på vilka omständigheterna är, som till exempel vilket underlag man kör på, samt vilken typ av fordon man kör. En annan aspekt som är värd att tänka på, är att Klebers däck också finns i olika grader av bränsleeffektivitet. även här finns det sju olika klasser, från A (mest effektiv) till G (minst effektiv). Det finns en möjlighet att minska bränsleanvändningen med upp till hela 7,5 procent, beroende på fordon och omständigheter. Att avgöra exakt hur hög bränsleeffektiviteten blir är dock svårt, eftersom det finns så många olika parametrar att ta hänsyn till, men med däck från Kleber har man kommit en bra bit på vägen.

För den som letar efter en däckmodell som passar för olika typer av väder och underlag är Dynaxer HP3 ett populärt val. Det är en mycket hållbar variant som går utmärkt att använda på blött underlag med bibehållen säkerhet och följsamhet. Däck från Kleber finns till både personbilar och skåpbilar och klarar av att säkert och smidigt transportera tyngre laster, både sommar- och vintertid.