Varsam hantering

När du mottager varor inom kategorin däck och fälg från oss på NordenDäck så är det viktigt att du handskas ytterst varsamt med dem vid såväl mottagande som montering, innan du är säker på att allting är helt och fungerar korrekt. Har du alla de rätta verktygen hemma och viss vana så går monteringen av nya däck och fälgar relativt snabbt, annars är en verkstad att rekommendera.

Innan du beställer hem nya däck bör du läsa instruktionsboken till din bil, biltillverkaren lämnar där en förteckning över vilka däck som passar till fordonet och för bästa resultat så bör något av dessa väljas. Hos oss på NordenDäck hittar du däck från alla kända däcktillverkare.

Provmontering

När du får hem ettset fälgar eller kompletta hjul så ska du alltid provmontera endast ett hjul/fälg på bilens främre axel. När du får hem lösa däck så bör du alltid kontrollera så att det är rätt däck du fått innan du börjar montera dem på fälgen. Låt de övriga däcken/fälgarna vara ouppackade tills du har försäkrat dig om att det första hjulet/fälgen passar. Skulle det inte passa så kontakta oss inom 14 dagar.

Alla lika

Det är viktigt att alla däcken kommer från ett och samma märke; att montera däckfrån olika fabrikat kan bland annat påverka bilens prestanda och ha en negativ inverkan på fordonets bromsfunktion.

Rengöring och annan förberedelse

Rengör navet noggrant och se till att både bilens och fälgens anläggningsyta är jämna och rena. Om bultar/navringar medföljer ska dessa användas. Navringarna ska monteras i fälgens centrumhål för att optimal balans ska uppnås. Snurra försiktigt på fälgen/hjulet och se efter att det går fritt från bromsok och dylikt.

Efter monteringen

Det finns några saker som bör göras direkt efter, eller en tid efter monteringen av nya hjul: