Däck från Petlas

Petlas är en turkisk däcktillverkare som tillverkar alla typer av däck för både vanliga bilar, som för stora SUV:ar och lättare lastbilar. Denna tillverkare erbjuder dig däck av hög kvalitet som inte minst är avsedda för att användas för en säker och bensinsnål körning. Det finns många anledningar att välja däck från just detta företag.

Petlas grundades som en reaktion på den komplicerade situation som uppstod efter Cypern-krisen 1974. Denna innebar nämligen att ett handelsembargo lades på Turkiet, vilket fick landet att inse att de behövde en egen produktion av däck för att till exempel kunna förse militären med materiel. Så, Petlas startade som svaret på detta år 1976. Under de första åren tillverkade alltså Petlas främst däck för försvarsindustrin, men ganska snart införde de även en produktion för att förse vanliga, civila fordon med högkvalitativa däck av olika slag. Men inte minst så påbörjade de också på 1990-talet en resa mot internationell försäljning av företagets produkter. Idag har företaget drygt 2000 anställda och däcken exporteras till nästan 100 länder världen över. Sannolikheten är således stor att en slumpmässig bil på din gata är utrustade med däck från just denna tillverkare.

Men inte minst så försöker företaget också producera sina däck under både miljövänliga och på andra sätt fördelaktiga förhållanden. Till exempel tillverkar de däck i sin fabrik där de anställda både har frihet och betald semester. Sedan är de också som företag noga med att produktionen av deras däck ska ha en så liten miljöpåverkan som möjligt. Sådant är viktigt för företaget.

Med däck från Petlas får du såldes en kvalitativ produkt som både stödjer etisk och miljövänlig produktion. Men inte minst kommer din produkt att vara mycket hållbar så att du kan köra längs vägarna, mil efter mil utan att behöva oroa dig.