Billiga Däck Online

Köp dina nya däck online.

Billiga sommardäck online 2019

Vintern är slut och snart knackar sommaren på dörren. Hos oss på Nordendäck har vi sommardäck av högsta kvalité till låga priser, köp dina sommardäck online!

I Sverige fungerar sommardäck väldigt bra även på hösten och våren, så länge det är barmark. När du behöver bildäck av högsta kvalité har vi däck för dig, till fördelaktiga priser. Vi erbjuder sommardäck från populära tillverkare som bland annat Nokian, Michelin, Continental och Goodyear. Behöver du hjälp med att byta till sommardäck? Du kan välja att få däcken direkt levererade till någon av våra 900 samarbetspartners runt om i Sverige, vilka sedan utför däckbytet åt dig.

Billiga däck - Sommardäck, dubbdäck & dubbfria vinterdäck!

Vi på NordenDäck har alltid bra priser på däck av högsta kvalitet från de flesta tillverkarna.

Vi erbjuder allt ifrån premium däck från märken så som Continental, Michelin, Nokian, Goodyear och Pirelli. Vi erbjuder även bra däck från mellansklassen så som Kumho, Hankook och Sava. Är du ute efter billiga däck men av hög kvalitet? Då kan vi erbjuda ett stort urval av budgetdäck från tillverkare så som Nankang, LingLong och StarPerformer.

Sommardäck

Köp dina billiga däck online - sommardäck av hög kvalitet

Är det dags att köpa nya sommardäck? Vi har ett stort utbud av däck till låga priser. Kolla själv!

Köp sommardäck online »

Dubbfria Vinterdäck

Köp dubbfria vinter däck online - Billiga friktionsdäck

Ska du köpa nya dubbfria vinterdäck till din bil? Vi erbjuder ett brett sortiment av friktionsdäck i de flesta dimmensionerna.

Köp dubbfria vinterdäck »

Dubbade Vinterdäck

Kompletta hjul med vinter däck - fälg & vinterdäck online

Dags att köpa nya dubbdäck till bilen? Vi har ett stort sortiment av prisvärda dubbade däck i alla prisklasser.

Köp dubbade vinterdäck »

Sommardäck - Gör rätt val av däck för sommaren

SommardäckNär du ska köpa nya sommadäck så är det viktigt att tänka på däcketsmönster. Ett däck med bra mönster minskar risken i olika förhållanden som t.ex. vattenplaning, grepp på het asfalt och vägar med djupa spår. Däck med lågt rullmotstånd spar både pengar och miljön. Här på Nordendäck kan du hitta de senaste däcken med bra mönster och lågt rullmotstånd till ett bra pris.


Dubbfria däck på vintern

Dubbfria vinterdäck kallas även friktionsdäck och har blivit allt bättre och bättre genom åren.

Att använda dubbfria däck på vintern brukar vara att föredra i södra Sverige där vintrarna är betydligt mildare än i norr. De dubbfria vinterdäcken har en betydligt positivare miljöpåverkan än de dubbade däcken. Då dubbarna sliter upp asfaltspartiklar som försämrar luftens kvalitet.


Dubbade däck

Bor du i landets norra delar eller kör många sträckor på landsvägar är dubbdäcken det enda alternativet. Dubbdäcken är otvivelaktigt det däck som är bäst på isiga vintervägar. Bromssträckan minskas markant och däcken räddar många liv årligen, Dubbdäckens fördelar väger upp nackdelarna då det gäller val av vinterdäck för de som kör på nordliga vintervägar.


Att tänka på med förvaring av vinterdäck

När du har bytt till sommardäck så bör du förvara dina vinterdäck på en plats som är mörk och sval. Se över däcken att de är hela och rena innan du placerar dem i förvaring. Förvaras de med fälgarna på, ska de ligga ned, men de kan staplas ovanpå varandra. Kör du med gamla vinterdäck så se till att alltid ha de bästa däcken monterade bak för att undvika överstyrning. Dubbfria friktionsdäck får du köra med året om, men dessvärre så slits de väldigt hårt när det är varmt ute. Detta beror på att dessa däck består av en annan typ av gummiblandning. När du väljer däcktyp bör du överväga hur du kör samt miljön du kör i. Väderförhållanden skiljer sig avsevärt mellan olika regioner och bör också återspeglas i ditt val av däck. Kör du med en släpvagn och dubbdäck så måste du enligt lag också se till att även släpvagnen har dubbdäck. Du bör alltid ha samma modell av däck från samma leverantör. Mixa heller inte dubbdäck med friktionsdäck. En annan sak att tänka på i valet av vinterdäck är den EU märkningen som gäller sedan 2012 inte lämpar sig som mall för skandinaviska vintrar. Du är välkommen att fråga oss på Nordendäck om hjälp om det behöves i valet av vinterdäck.


Däcktest

Hur kan jag testa mina däck?

Generellt sett så bör vinterdäck ha minst 3 mm däckmönster för att vara lagliga. Precis som med sommardäck är det dock rekommenderat att man har en god marginal. För att få en fingervisning om djupet på ett däckmönster så kan man ta en 5-krona till hjälp, då denna är 3 mm mellan kanten och toppen på 5:an.


Däck från kända tillverkare

Vi erbjuder vinterdäck av högsta kvalité. Hitta rätt däck till din bil genom att först välja dubbdäck (eller dubbfria vinterdäck), och sedan välja rätt däckstorlek. Alla vinterdäck från tillverkare som Michelin, Continental, Goodyear, Hankook och Kumho finns hos oss. Hos Nordendäck hittar du även vinterdäck från testvinnaren Nokian Hakkapeliitta 9. Vi på Nordendäck är väldigt noggranna med att alltid vara uppdaterade på de senaste nyheterna. Vi vet att skillnaden på bra och dåliga däck är stora. För oss handlar det om att du som kund ska få det bästa däcket mot vad plånboken har råd med. Fråga oss gärna om du är osäker! Behöver du hjälp med din däckstorlek? I vår däckskola kan du ta reda på all information om däckstorlekar och däck.