Däck från Kelly

Kelly Tires är idag den absolut äldsta däcktillverkaren i USA, och har långt över hundra års erfarenhet. Deras historia går ända tillbaka till 1894 i Ohio, då Kelly började tillverka gummihjul för vagnar som drogs av hästar. Detta var på sin tid en otrolig nymodighet, och gummit hade många fördelar, gentemot hjulen med stålförsett trä. De nya hjulen i gummi var betydligt lättare, och krävde mindre friktion och kraft för att starta, vilket gjorda att vagnarna kunde rulla jämnare och erbjudas en större flexibilitet. I dag tillverkar Kelly fortfarande däck, men nu för bilar. Att kunna kalla sig USA:s äldsta däcktillverkare är något som företaget är mycket stolta över. Traditionen av att erbjuda kunderna bra däck fortsätter de att förvalta väl, och bland annat har de ett program där de erbjuder sina kunder ett 30-dagars öppet köp. En liten rolig detalj kan vara att president William Howard Taft hade sin vagn utrustad med däck från just Kelly Tires.

Idag är Kelly en del av Goodyear Tire & Rubber Company, med huvudkontor i staden Akron och sysselsätter cirka 73 000 personer i 22 länder. Varje år producerar företaget nästan 200 miljoner däck. Det är med andra ord inte bara i USA som man använder sig av företagets däck, utan de återfinns på bilar på alla platser i världen. Du kan dessutom känna dig helt säker på att företagets däck lever upp till alla typer av internationella säkerhetsföreskrifter.

Så, om du inte bara är ute efter ett par vanliga däck utan verkligen vill ha ett par däck som du kan känna dig trygg med att de kommer erbjuda dig både säkerhet och kvalitet, är Kellys Tires ett utmärkt val. Det kan möjligtvis även finnas en poäng med att du vet att din bil har däck från samma tillverkare som en gång möjliggjorde den amerikanska presidents framfart.