Däck från Starmaxx

Starmax är ett ledande däckföretaget som tillverkar däck för allt från personbilar till flygplan. Alla däck som säljs med märket Starmaxx är tillverkade av företaget Petlas som liksom Starmaxx är en turkisk däcktillverkare. Det finns många anledningar att välja däck av detta märke. De ser nämligen inte bara till att leverera produkter av utmärkt kvalitet till över 100 länder världen över, utan de tar också ett gediget socialt ansvar och tillämpar en god miljöhänsyn i alla led av sin produktion.

Företaget Petlas, som alltså tillverkar alla produkter som går under beteckningen Starmaxx, startades som en reaktion på det handelsembargo som belades på Turkiet efter Cypern-krisen 1974. Turkiet insåg genast hur känsligt landet var när de nu hade svårt att få tag på krigsmaterial, som de alltså tidigare köpt från utlandet. Etablerandet av Petlas var såldes lösningen på problemet, och nu hade alltså landet en egen däcktillverkning som inte minst kunde förse försvarsindustrin med materiell.

I utbudet från denna tillverkare hittar du till att börja med främst däck som används för vanliga passagerarfordon, men inte mindre hittar du även däck som är gjorda för större jeepar och fyrhjulsdrivna fordon. Sedan hittar du också däck för lättare lastbilar, men även större fordon som kan komma att bli aktuella för framförallt företag av olika slag. Men utöver dessa vanliga fordon, så har de också en stor produktion av däck som är avsedda att förse industrin och större agrara komplex med däck som underlättar deras produktion. Inte minst för traktorer och skördetröskor har Starmaxx många alternativ.

Men det som främst sätter Starmaxx på kartan är deras ständiga ansvarstagande för miljön och deras anställdas välbefinnande. Inte minst syns detta på deras personals, för landet, enorma förmåner, vilket inte minst inkluderar betald semester och mycket annat.