Däck från Dayton

Dayton är ett märke som ägs av den stora däcktillverkaren Bridgestones sydafrikaavdelning. Bridgestone är ett varumärke som många känner till och är utan tvekan en av giganterna på världsmarknaden för däck. De producerar däck för alla typer av fordon. Men däcken från Dayton finns dock bara för vanliga personbilar, sådana som man oftast ser på vägarna. Passagerarfordon av det slaget har mycket att vinna på att utrusta sig med däck från Dayton. Dayton är ett märke som är specialtillverkat för att vara i det lite billigare segmentet av däck. Men samtidigt ska man för den skull inte tro att detta märke inte levererar någon kvalitet till sina kunder. Tvärtom så erbjuder Dayton en rad olika fördelar gentemot konkurrenterna. Däcken är till exempel tillverkade för att ha sportiga egenskaper, vilket innebär att de erbjuder ett mycket bra grepp på körbanan. Men inte minst så är det också en produkt som på ett mycket tydligt sätt ser till att i så stor utsträckning som möjligt försöka förhindra vattenplaning och ge en stabil körning. Dessutom är hållbarheten hos däcken fenomenal.

Trots att Dayton idag är en del av Bridgstone har så inte alltid varit fallet. Till att börja med var Dayton en egen lokal däcktillverkare, och 1961 köptes företaget upp av Firestone, vilket var ett av de äldsta däckföretagen i världen. Men det var när Firestone i sin tur köptes upp av Bridgeston 1988, som Dayton blev en del av deras koncern. På ett sätt finns det därför en lång historia inbyggd i varje däck från Dayton.

Med däck från denna tillverkare får du således ett däck av bra kvalitet till ett oerhört rimligt pris. Däckens unika körförmåga är något du gång på gång tyst kommer att konstatera för dig själv bakom ratten. Att välja Dayton är således ett lätt, men inte minst smart val.