Billiga Lastbilsdäck

Vi har alltid bra priser på Lastbilsdäck.

Snabba Leveranser

Låga Priser

900+ Partners

Lastbilsdäck

Vi har mängder av lastbilsdäck från många olika tillverkare. Hos oss hittar du allt från de stora premiumtillverkarna Michelin, Bridgestone, Continental, men även ett stort sortiment av lastbilsdäck av hög kvalité från budget segmentet.

Gör rätt val på lastbilsdäck

Beroende på var, hur mycket, hur tungt och framför allt hur du kör din lastbil så ser behovet av däckfunktioner olika ut. Vi hjälper dig att välja rätt däck för just dig och din körstil. Tunga lastbilar och fordon som har en totalvikt på över 3,5 ton ska enligt vinterväglagen, som trädde i kraft den 1 januari 2013, ha vinterdäck eller liktydlig utrustning på fordonets drivaxlar under den aktuella perioden då vinterväglagen råder. Med liktydlig utrustning hör snökedjor, slirskydd och vissa grovmönstrade däck till. Observera att kravet inte gäller för tillkopplade släpfordon. Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med att välja de lastbilsdäck som passar just dig. Du sparar pengar med rätt däck då du kör mer bränsleffektivt samt att du inte sliter i onödan på dina nya däck. För att öka livslängden på däcken bör de rengöras med jämna mellanrum, trycket kontrolleras och förvaring ske efter rekommendationer. Lufttrycket ska kontrolleras när däcket är kallt för att få det korrekt avläst. Eftersom lufttrycket minskar rullmotståndet och slitaget är det viktigt att det kontrolleras kontinuerligt. Trycket i lastbilsdäcken är högre än i personbilar och det gör att däcken bör vara av hög kvalité för att inte explodera.

Lastbilsdäck av högsta kvalité

Olika väderförhållanden

Lastbilsdäck som används inom den tunga yrkestrafiken måste klara enorma påfrestningar. Fordonen kan väga flera ton lastade och med tusentals mil varje år är det viktigt att däcken klarar olika temperaturer och vägunderlag. Det optimala däcket ger ett bra grepp men ett så litet rullmotstånd som möjligt. Som lastbilschaufför är det viktigt att ha bra däck eftersom transportsträckorna kan vara långa med olika väderförhållanden under samma dag. Dessutom varierar vägarna enormt, allt från motorvägar till små grusvägar. För dem som kör transporter till utlandet varierar även olika lagar och regler om däcken. Dubbdäcken är exempelvis inte tillåtna i flera av de Europeiska länderna. Med detta i åtanke krävs det verkligen slittåliga lastbilsdäck med hög prestanda. Däcken ska även vara så säkra som möjligt, samtidigt som de har ett lågt rullmotstånd. Ett lågt rullmotstånd är oerhört viktigt eftersom det ger den minsta driftkostnaden samt minst miljöpåverkan i form av ett minskat koldioxidutsläpp. Att driftkostnaden blir mindre beror på att bränsleförbrukningen reduceras. Med rätt däck till din lastbil går det att minska kostnaden för bränslet med hela 30 %. Som yrkeschaufför är det viktigt att kunna lita på sina däck och vi på Nordendäck är stolta att kunna erbjuda de bästa lastbilsdäcken som finns på marknaden.

Om lastbilsdäck

Lastbilsdäck finns precis som bildäck i mängder av olika storlekar och det är inte alltid så lätt att veta vilken dimension just din lastbil ska ha. Det enklaste sättet är att du går ut till din lastbil och läser på sidan av lastbilsdäcket där alla dimensioner står skrivna. Samtliga lastbilsdäck på tunga fordon ska ha ett mönsterdjup på minst 5 mm under vintern. Det finns inget krav på att dina däck ska vara nya men däremot är det viktigt att däckens mönsterdjup och dubbutstick är bra, glöm inte att det är bra att däcken lagras svalt, torrt och mörkt. Med rätt däck i gott skick blir du säkrare i trafiken, både för din egen och andras skull. För att kunna uppfylla alla de krav som yrkeschaufförerna av den tunga trafiken kräver är det många däcktillverkare som samarbetar med olika åkerier. Däcken genomgår således hårda och tuffa utmaningar under olika förhållanden innan de når marknaden.

Eu-märkning

November 2012 införde EU direktiv till däcktillverkarna för lastbilar om märkning för att konsumenterna lättare skulle kunna välja rätt däck. Det finns tre saker som ska framgå enligt märkningen och det är våtgrepp, bränsleekonomi och externt däckljud. Många tillverkare väljer även att addera fler saker som stabilitet och säkerhetsegenskaper. Vart märkningen sitter på däcket varierar, men vanligtvis är det en dekal som fästs på däcket. Våtgreppet benämns i klasserna A-G och innebär hur lång bromssträckan är i vått underlag. Det är viktigt att notera att det är stoppsträckan för vått underlag och inte fruset. I direktivet finns inga krav på att ange liknande för vinterunderlag. Vid val av vinterdäck är alltså andra källor att använda sig av att rekommendera. Däckljudet är märkt i Decibel eller i graf bestående av tre ljudvågor. Det är för att minska bullret i trafiken som märkningen existerar, det är inte en angivelse för hur det låter inuti lastbilen. Med bränsleekonomi avses hur lågt rullmotståndet är. Ett lågt rullmotstånd innebär som ovan nämnt minde koldioxidutsläpp samt mindre förbrukning av bränsle. Det leder till mindre kostnader och miljöpåverkan. Klassificeringen anges i A-G, där A är bäst.