Däck från Falken-Ohtsu

Falken är en relativt ungt däcktillverkare som ingår i Sumitomo Rubber Industries, förkortad SRI. Sumimoto Rubber Industries är ett japanskt företag som började tillverka Falken i Osaka, Japan år 1983. Det tog inte lång tid innan kvaliteten var tillräckligt bra och produktionen tillräckligt hög för att däckmärket kunde introduceras på den nordamerikanska marknaden. Det gjordes nämligen redan två år senare! år 1988 gjordes premiären även i Europa. Falken och Ohtsudäck marknadsförs och distribueras idag i länder över hela världen, inte minst i Europa, och exporteras främst för att eftermonteras på respektive marknad.

Falken producerades ursprungligen som ett flaggskepp för hög prestanda under märket Ohtsu Tire and Rubber. Ohtsu Tire and Rubber köptes upp av Sumimoto Rubber Industries år 2003. Nu, tre årtionden efter produktionen startade, har Falken blivit ett extremt välkänt och i princip fristående märke som fokuserar på produkter med så kallad Ultra High Performance, förkortat UHP. Falken-Ohtsu är en däckserie som ingår under detta däckmärke med fokus på just Ultra High Performance. Ohtsu erbjuder däck för bussar, lastbilar och byggmaskiner.

Exempel på däck som lanseras av Falkens associerade märke Ohtsu är sommardäcket FP8000 med Ultra High Performance. FP8000 passar för sedaner och kupéer och kommer i storlekar som varierar mellan 19 och 22 tum. Hastighetsbetäckningen är W. ST6000 är ett allsäsongsdäck för SUV:ar och lättare lastbilar som produceras i storlekarna 15 till 26 tum och har de varierande hastighetsbetäckningarna H, S, T och Q. FP7000 är även detta ett allsäsongsdäck, med storlekar som varierar mellan 14 och 18 tum och finns i hastighetsbetäckningarna H, V och W. Varken sist eller minst erbjuder Falken-Ohtsu AT4000-däcket som är ett allsäsongsdäck för terräng och för daglig användning på motorvägar, kuperade vägar eller underlag som knappt kan anses vara vägar. AT4000 erbjuds i 15 till 20 tum med hastighetsbetäckningarna S, Q och T.