Kumho I’zen KW22 är ett dubbat vinterdäck. Det är är godkänt för de nordiska klimatet och är ett prisvärt alternativ. I’zen är Kumhos bästa dubbdäck och är ett resultat av ny teknik, men även förbättringar av tidigare modeller. Dubbarna och gummiblandningen ger ett bra grepp på snö och is och ger en säker och stabil vinterkörning. Dessutom klarar den av extrem kyla utan att hårdna. Kumho I’zen KW22 passar till flera olika bilmodeller och märken.

Kumho I’zen KW22

Unikt dubbsystem

Dubbarna är konformade för att ge det bästa greppet. För att ge en så god effekt som möjligt är de även strategiskt utplacerade över däcket för att Kumho I’zen KW22 ska klara de mest extrema underlag. Mönstringen under de konformade dubbarna hjälper till att hålla dem fria från isdamm och snö. De fungerar självrenande och är därför alltid effektiva. Dubbar som saknar denna egenskap förlorar ganska snabbt sitt grepp vid minusgrader då isdammet omsluter dubben. Dubbens design innebär även att de sitter stabilare i däcket och inte riskerar att ramla av eller att nötas ned. På detta vis förlängs däckets livslängd markant, vilket är en stor fördel.

Däckets mönster och gummi

Kumho I’zen KW22 passar bra till flera olika vinterväglag. Vid blixthalka eller isiga vintervägar greppar dubbarna tag i vägunderlaget så att bilen inte riskerar att få sladd. De tätt sittande lamellerna gör att däcket även klarar av djupare snö. Mitt i däcket löper två breda kanaler. Dessa kanaler fungerar som en plog mot slask och vatten, och gör så att däcket alltid har kontakt med marken. Sajpningarna på sidorna ger en bra stabilitet. Gummiblandningen innehåller silica och är helt fritt från högaromatiska oljor. Däcken ger en bra åkkomfort eftersom gummiblandningen minskar vibrationerna från ett ojämnt underlag. Det gör även att bilen känns stabilare och lättare att styra.