Continental är ett av världens topp 5 när det gäller däcktillverkning för bilar. Continental Sport Contact 5 är ett sommardäck som passar till lite sportigare bilar. Det är ett fantastiskt däck som gör det roligt att köra bil samtidigt som det är säkert. Continental sport Contact 5 vann 2013 tidningen Råd & Röns stora test för större bilar i kategorin sommardäck.

continental premiumcontact 5

Egenskaper Continental Sport Contact 5

Det är framför allt tre egenskaper som utmärker detta sommardäck från Continental. Det första är väggreppet. Det unika mönstret som har breda spår kombinerat med vinklade blocksektioner innebär att däcket suger fast i asfalten utan att påverka rullmotståndet. Mönstrets design ger en säker kurvtagning och reducerar risken för vattenplaning, även i höga hastigheter. En så kallad Macro-block design på däckets yttre skuldra maximerar kontakten till vägen och ökar greppet både på raka vägar och i kurvor. Mönstret tillsammans med däckets gummiblandning gör även att bromssträckan minskar vilket är den andra viktiga egenskapen. I Continental Sport Contact 5 finns en gummiblandning som heter "Black Chili". Gummiblandningen ger ett lågt rullmotstånd och enorma kraftöverföringsegenskaper samtidigt som de korta polymerkedjorna omvandlar energin till värme. Den tillförda värmeenergin påverkar greppet och ger alltså även en kortare bromssträcka oavsett om det är på torr eller våt asfalt. Den sista viktiga egenskapen är att däcket är bränsleekonomiskt. Det har ett lågt rullmotstånd vilket ger en lite inverkan på miljön men är ekonomiskt gynnsamt eftersom det drar betydligt mindre bränsle. Det låga rullmotståndet ger även däcket en längre livslängd.

Därför bör du välja Continental Sport Contact 5

Däcken ger en precis styrkänsla och kan köras i höga hastigheter utan att inverka på säkerheten. Det är ett sportdäck som gör att det är roligt att köra bil med total kontroll och säkerhet.