Montering av däck och fälgar

För samtliga varor gäller att du handskas ytterst varsamt med dem vid mottagande och montering, innan du är säker på att allting fungerar korrekt. Har du alla de rätta verktygen hemma gör monteringen relativt snabbt, annars är en verkstad att rekommendera. Innan du beställer hem nya däck bör du läsa instruktionsboken till din bil. Biltillverkaren lämnar där en förteckning av vilka däck som passar till fordonet och något av dessa bör väljas. Hos oss på Nordendäck hittar du däck från alla kända däcktillverkare.

När du sedan får hem dina fälgar eller kompletta hjul så ska du alltid provmontera endast ett hjul/fälg på bilens främre axel. När du får hem lösa däck, kontrollera alltid så att det är rätt däck du fått innan du börjar montera dem på fälg. Låt de ävriga däcken/fälgarna vara ouppackade tills du försäkrat dig om att det första hjulet/fälgen passar. Skulle det inte passa, ta kontakt med oss inom 14 dagar. Det är också viktigt att alla däcken kommer från ett och samma märke. Att montera däck från olika fabrikat kan påverka bilens prestanda och ha en negativ inverkan på fordonets bromsfunktion bland annat.

Rengör navet noggrant och se till att både bilens och fälgens anläggningsyta är jämna och rena. Om bultar/navringar medföljer ska dessa användas. Navringarna ska monteras i fälgens centrumhål för att optimal balans ska uppnås. Snurra försiktigt på fälgen/hjulet och se efter att det gör fritt från bromsok och dylikt.

Tänk på att alltid efterdra muttrar/bultar efter ca 10 mil. Dra inte åt hjulbultarna alldeles fär hårt till en början utan det är bättre att reglera successivt. Kontrollera även lufttrycket i dina däck efter färdig montering.