Michelin Pilot Sport 3 PS3 är ett däck som passar ett flertal sportiga bilmärken. Det är ett däck som utvecklats genom en ständig förbättring av de tidigare modellerna. Däcket lanserades 2010 och dess kvaliteter har gjort det till en riktig storsäljare. Det har ett lågt rullmotstånd och ger ett bra väggrepp. Många väljer även detta däck för dess exakta styrprecision. Däcket är otroligt snabbt samtidigt som det inte inverkar på säkerheten. Idag passar Michelins sportdäck till över 200 olika bilmodeller.

Michelin Pilot Sport 3 PS3

Ett bra sportdäck med en lång livslängd

Vid jämförelser av däckets föregångare PS2 som är ett av marknadens snabbaste däck så har Michelin höjt kvaliteten i gummit ett snäpp. Blandning med namnet "Green Power Compund" innebär att däcket får ett lågt rullmotstånd utan att det påverkar våtgreppet. Blandningen är även tåligare mot slitage än vad PS2 är. Med Pilot Sport 3 PS3 visar Michelins interna testkörningar att däcket vara hela 10 % längre. Eftersom däcket har en lång livstid och ett lågt rullmotstånd räknas det även till de energieffektiva däcken.

Nyheter

Genom ett moderniserat mönster i kombination med nya tekniker får Pilot Sport 3 PS3 en härligare körkänsla samtidigt som det är säkrare. Däcket greppar bättre i kurvorna och har en reducerad bromssträcka på vått underlag. Det är framför allt två nya tekniker på Michelin Pilot Sport 3 PS3 som har gett däcket de förbättrade egenskaperna. Anti surf system innebär att designen på däcket utformats för att vattnet snabbare ska rinna undan för att undvika vattenplaning. Den andra tekniken är Programmed Distortion Tire Architecture vilket gör att däcket tillgodoser sig den energi som uppstår för att på ett effektivare sätt uppnå den optimala däcktemperaturen. Tillsammans innebär detta att styrningen blir mer stabil även i höga hastigheter och ger en säkrare körning,