Michelin har länge arbetat för att få fram det ultimata däcket som är bränsleeffektivt med ett lågt rullmotstånd utan att påverka väggreppet. 1992 lanserades det första miljövänliga däcket och sedan har utvecklingen gått i en rasande fart. Däckens rullmotstånd har en stor inverkan på hur mycket bränsle bilen drar, upp till 20 %. Med Michelin Energy saver kan du spara flera liter bensin tack vare det låga rullmotståndet. Ett bildäck kan bestå av 200 olika komponenter och varje del på Michelin Energy Saver är granskad in i minsta detalj för att vara ett av de bästa i sin kategori. Försäljningssiffrorna sedan lanseringen av detta sommardäck talar sitt tydliga språk.

Michelin Energy saver

Säkerhet

Trots att Michelin Energy Saver har ett sådant lågt rullmotstånd så har det ändå inte påverkat säkerheten. Ett lågt rullmotstånd brukar även innebära ett sämre grepp, men genom att använda sig av 100 % silika i gummiblandningen fungerar våtgreppet alldeles utmärkt. I däckets slitbana återfinns DSC som är en av Michelins patenterade komponenter. DSC betyder Durable Security Compound och bevarar slitbanans styvhet under hela däckets livslängd. Detta är viktigt för att inbromsningen ska fungera och bibehålla sin säkerhet. Den unika DSC lösningen har reducerat bromssträckan på vått underlag med hela tre meter på Michelin Energy Saver vid jämförelsetester av tidigare modeller.

Livslängd

Gummiblandningen med 14 olika komponenter samt däckets mönster gör att däcket inte drabbas av ett lika omfattande slitage som på många av konkurrenternas däck. Oberoende undersökningar visar att däcket fungerar upp till 10 000 kilometer längre. Det är den unika kvaliteten på molekylärkombinationen samt den hundraprocentiga silikan tillsammans med DSC som ger däcket dess unika egenskaper. Michelin Energy Saver är ett välbalanserat däck som gör att det går att köra långa sträckor till en låg kostnad och med en liten miljöpåverkan.