Kumho Ecsta KU39 är ett sommardäck avsett för den Europeiska marknaden. Det som utmärker detta däck är dess höga prestanda. Det klarar hastigheter på över 300 kilometer i timmen vilket det bara är ett fåtal däck som gör. Kumho Ecsta KU39 som även kallas Ecsta le Sport är ett sportdäck som har fått högsta betyg i EU:s däckmärkning när det gäller våtgrepp. Det innebär att bromssträckan på en våt väg endas är 3 meter lång. Däckens egenskaper ger även en stabilare upplevelse bakom ratten. Kumho har med detta däck lyckats att kombinera sport, komfort och säkerhet.

Kumho Ecsta KU39

Däckets mönstring

Kumho Ecsta KU39 har ett asymmetriskt mönster med förstärkt gummi på däckets yttersida för att uppnå ett maximalt väggrepp. Gummit i däcket som innehåller kisel är sammansatt för att hålla länge. Gummiblandningen kombinerat med mönstret är det som ger däcket dess unika egenskap att uppnå höga hastigheter. De höga hastigheterna till trots blir däcket aldrig instabilt utan greppar tag i vägunderlag både på raksträckor och i kurvor. Det är två kombinationer av däckmönster som möjliggör detta. De sneda skårorna på däckets sidor innebär att vatten som kan finnas på vägen leds undan och markkontakten är kontinuerlig. Mönstret på sidan är även det som greppar tag i asfalten och ger ett bra väggrepp. De skåror i däckets mittparti är dem som ger däcket möjlighet att uppnå snabba hastigheter. Däcket räknas som ett UHP-däck, vilket står för ultra high performance.

Europeisk märkning

Kumho är ett sydkoreanskt däckföretag bland de topp tio i världen av däcktillverkare. Kumho Ecsta KU39 är försedd med den obligatoriska EU-märkningen som alla nytillverkade däck ska vara försedda med och är helt anpassad för Europas vägar. Även om däcket körs i snabba hastigheter avger det inte ett högt vägbuller.