Det Sydkoreanska däcket Kumho Ecsta KU31 är ett sommardäck som klarar av riktigt höga hastigheter samtidigt som det håller en låg ljudnivå. Det är det unika mönstret på sommardäcket som ger det goda väggreppet även på våta vägbanor. Detta är ett sommardäck som gen en skön körning för sportbilar.

Kumho Ecsta KU31

Däckens mönster

Mönstren på Kumho Ectsa KU31 är asymmetriskt. Den unika mönstringen på däcken innebär många fördelar. Det ger en stabil och komfortabel körning även i höga hastigheter. Det gör också så att bilen inte råkar ut för vattenplaning. Vattenplaning är ett fenomen som uppstår då bilen förlorar markkontakten på grund av regn eller pölar. Sneda skåror i däcket leder istället undan vätan så att inte denna effekt uppstår. Däcket förlorar därmed inte greppet om asfalten. I mönstret finns även vissa snitt för att inte turbulens från vattnet ska förekomma. På däckets mitt finns raka skåror, dessa gör att däcket klarar av de höga hastigheterna utan att det påverkar stabiliteten. Det är inte enbart mönstringen som ger Kumho Ectsa KU31 dess förträffliga våtgrepp utan även däckets gummiblandning. Det är en nyskapande gummiblandning som innehåller kisel som gör däcket mjukt och följsamt.

En patenterad uppfinning

Kumho Ectsa KU31 har slitageindikationer så att det enkelt går att se däckslitaget. Det innebär att du som förare aldrig behöver fundera på hur säkert ditt sommardäck är. Mönstrets design är utvecklat så att slitaget sker jämnt över däckets yta och Kumho Ectsa KU31 är dessutom utrustad med fälgkantskydd så att inte smuts ska tränga in och förstöra däcket. Detta sommardäck från Kumho Ectsa KU31 är ett så kallat "Run flat", vilketinnebär att det går att köra långa sträckor utan luft till en hygglig fart. Bilens totala vikt reduceras på detta sätt eftersom inget extradäck behövs.