Ultragrip Ice heter ett prisbelönt däck från Goodyear. Det finns två stycken varianter av däcket. UltraGrip Ice+ som är ett dubbfritt vinterdäck samt dubbade UltraGrip Ice Artic. Båda däcken håller högsta kvalitet och är utmärkta på vinterväglag. GoodYear är ett välrenommerat företag som kontinuerligt utvecklat sina däck för att vara ledande i branschen. Med UltraGrip Ice har de te tagit fram ett storsäljande däck och båda modellerna vann Test World´s i Storbritanniens tester för vinterbruk 2012.

Goodyear Ultragrip Ice

UltraGrip Ice Artic

Detta är dubbdäcket för den som ställer stora krav på vinterkörningen. GoodYear UltraGrip Ice Artic kom på en hedrande andra plats när svenska Teknikens värld testade de bästa vinterdäcken. Det är gummiblandningen tillsammans med mönstret samt dubbarnas unika utformning som ger däcket dess fantastiska grepp på isiga vägar. GoodYear själva kallar deras unika dubbar för MultiControl Ice-teknik. Dubbarnas utformning gör att kontakten med vägunderlaget förbättras, vilken i sin tur leder till en kortare bromssträcka på is. Till skillnad från många andra dubbade vinterdäck fungerar även dessa väldigt bra på vått underlag. Det är de hydrodynamiska kanalernas förmåga att snabbt leda bort slask och vatten kombinerat med kiselblanadningen i gummit som gör att däcket får ett bättre våtgrepp. Förutom vatten och is är detta däck även utmärkt att köra med på snö, även i djup snö. GoodYear har lyckats designa ett mönster som löper utmed sidan på däcket och ger det dess unika snökvaliteter.

UltraGrip Ice+

UltraGrip Ice+ är ett utmärkt vinterdäck som passar de flesta. Genom däckets unika blandning med en mjuk hybridgummiblandning som ytskikt passar det även vid lite mildare vinterdagar, detta utan att påverka prestandan under riktigt kalla vinterdagar. V-mönstret innebär att däcket både klarar av is, snö och vatten och ger kortare bromssträckor samt en bra och säker körkomfort. Det så kallade Snow Gasper-mönstret innebär att däcket suger fast i underlaget och ger en bättre kurvtagning men även en ökad klättringsförmåga.