Ultragrip 8 är ett dubbfritt vinterdäck från Goodyear, ett så kallat friktionsdäck. Amerikanska Goodyear har funnits i branschen i över hundra år och ständigt utvecklat sina däck. Med däcket UltraGrip 8 litar de på sin erfarenhet samtidigt som de tar klivet in i framtiden. Däcket har en unik gummiblandning med kisel som klarar riktigt kyliga temperaturer. Gummiblandningen i kombination med det väl genomtänkta mönstret gör att GoodYear har lyckats att skapa ett av marknadens mest ultimata vinterdäck för det nordiska vinterklimatet.

Goodyear UltraGrip 8

Däckets egenskaper

Däcket har ett unikt V-mönster vilket innebär att däcket ständigt håller ett bra grepp och kontakt mot vägen. Däckets mönsterdesign kombinerat med gummiblandningen innebär att däcket passar utmärkt i vårt nordiska klimat då det är exemplariskt att köra på flera olika vinterväglag. Det djupa mönstret med hydrodynamiska kanaler gör att vatten och slask leds undan och minskar risken för vattenplaning avsevärt. UltraGrip 8 är även utmärkt att köra med på isiga vägar eftersom kiselblandningen gör att gummit inte hårdnar och däcket greppar även när det är is på vägen. Genom den unika sågtandade bågen i mitten av mönsterdesignen så passar det tillika att köra med däcket på snö, även om den är hårt packad. Mittmönstret fungerar nästan som en plog och grepar tag i snön och ger en säker körning.

Fördelar med UltraGrip 8

Framför allt är UltraGrip 8 ett säkert vinterdäck som passar bilförare i hela landet. Det passar såväl på landsvägar som för körning inne i städerna. GoodYear har lyckats att minska bromssträckan med flera meter på snö med detta däck. Däcket har dessutom ett lågt rullmotstånd vilket innebär att bränsleförbrukningen minskar. Ett lågt rullmotstånd ger med andra ord mindre bränslekostnad samtidigt som det är bättre för miljön. Däcken ger även en behaglig körkomfort trots skiftande underlag.