Detta är de förslag på däck som vi på Nordendäck rekommenderar dig att välja, baserat på olika däcktest som har gjorts.

För att det ska vara så enkelt som möjligt för dig som kund att göra rätt val på vägen har vi gått igenom de däcktest som olika tidningar har gjort och här sammanställt de sommardäck som utsetts till testvinnare, även vinterdäck test som visar testvinnande vinterdäck.

Varför välja en däcktest vinnare?

Att vi i första hand föreslår att du köper en däcktestvinnare är för att de naturligtvis blivit testvinnare av en anledning. Sommardäck används inte på samma sätt som vinterdäck, men framför allt använder man sommardäcken i annorlunda situationer och på ett annat väglag. De sommardäck som utsetts till däcktestvinnare är noga prövade efter olika kriterier och har ofta prövats både på testbanor och på vanliga vägar.

Vad gör ett däck till testvinnare?

En av fördelarna med tidningarnas däcktest är att du som konsument har en pålitlig källa att gå efter när du ska köpa däck till din bil. Det är skönt att veta att någon annan redan gjort utförliga test på de sommardäck du till sist bestämmer dig för att köpa. En däcktestvinnare utses utifrån flera olika kriterier. De däck som väljs till testvinnare i däcktest är oftast inte bara väldigt säkra och ger ett bra väggrepp, de är dessutom tysta, ekonomiska och kanske till och med miljövänliga. Miljövänliga däck har blivit allt viktigare för allt fler människor, och för däcktillverkarna är givetvis efterfrågan lag. Så kolla på sommardäck test och vinterdäck test för att se årets bästa däck.

Miljövänliga däck

För att man ska kunna kalla däck för miljövänliga handlar det inte bara om att vid framställningen av däcket använda gummi från schysta gummiodlingar; däcken ska också vara tillverkade utan onödiga kemikalier. Miljövänliga däck får gärna vara smala (för att minska friktionen mot vägen) och de ska rent allmänt ha lågt rullmotstånd – vilket ju också hjälper dig att hålla bränslekostnaderna nere. Miljövänliga däck är ofta ett ekonomiskt val och det framgår i de flesta däcktest.

Vinterdäck test och sommardäck test

När man letar efter nya vinterdäck eller sommardäck så är det ofta svårt att veta vilket däck som är det bästa. Vi har sammanställt olika tidningars däcktest så du lättare kan hitta det optimala däcket. Det finns så otroligt mycket däck som man kan välja, men med olika däcktest så blir det lättare att hitta rätt. Med hjälp av de olika däcktesten så kan du hitta det däcket som passar dig. Så vi tipsar på några olika däcktest från kända sidor.

Däckmönster på sommardäck

När det gäller sommardäck är däckmönstret inte viktigt på samma sätt som med vinterdäck. Sommardäck behöver inte kunna greppa i snö och is, men det är viktigt att de kan ge dig ett bra och tryggt väggrepp på både torra och våta vägar, samtidigt som mönstret måste kunna hjälpa till att tränga undan regnvatten från vägen. Detta har man naturligtvis också i åtanke när man genomför sommardäck test, och de däck som på det stora hela gör bäst ifrån sig i testpatrullens olika tester, utses till däcktestvinnare. Här är de, för att vi vill hjälpa dig göra rätt val på vägen.

Däcktester