Continental Ice Contact är ett av de absolut bästa dubbdäcken som finns på marknaden inom denna kategori. Det är ett resultat av ny teknik, men man har även titta i backspegeln på väl beprövade däck och förbättrat och förfinat dem. Föregångaren till Continental Ice Contact har vunnit många oberoende tester och med detta nya däck har Continental lyckats att förbättrat det avsevärt. De har bland annat framgångsrikt kunnat korta bromssträckan med hela 11%. Detta dubbdäck passar för extrem vinterkörning både för dem som är ute efter ett vinterdäck med maximal grepp på vintriga vägar, likaväl som de som bor längs kusterna med blixthalka.

Continental Ice Contact

Unika dubbar

Det är flera faktorer som inverkar på Continental Ice Contacts utomordentliga snö och is egenskaper. Först och främst är det givetvis dubbarna. De är tillverkade med greppkanter som är längre än på andra dubbar. Dessutom har de ett stift i form av ett hundben. Denna unika design som Continental kallar "Brilliant Plus" ger ett bättre grepp på ishala vintervägar. Continental har även utvecklat den tekniken om hur dubbarna sitter förankrade i däcket. Det är på grund av hur dubben är förankrad som ger däcket den kortare bromssträckan eftersom vinkeln greppar tag i underlaget på ett helt annorlunda vis.

Ett säkert dubbdäck

Det är såklart inte bara dubbarna som spelar in på hur bra ett vinterdäck är. På Ice Contact finns en ny teknik som kallas " Crushed ice technology". Med denna teknik hålls dubbarna alltid fria från snö och rester av is vilket annars kan påverka däckens prestanda. Mönsterdesignen är asymmetrisk med två olika sajpningstyper. De har även flera greppkanter för att få ett bra grepp på snöunderlag. Gummiblandningen är framtagen för att vara säker för vinterkörning, även när mönsterdjupet är nött och det är dags att byta däck.