BILLIGA DÄCK OCH FÄLGAR AV HÖG KVALITET

Populära tillverkare

 

Sommardäck Premium Contact 5 Banner

Kampanj produkter

Välkommen till oss på Nordendäck – när du vill köpa billiga och kvalitetssäkrade vinterdäck, sommardäck, fälgar eller kompletta hjul.

Vi har däck i de flesta storlekar – till personbilar, lastbilar, lätta lastbilar, SUV och motorcyklar – från de flesta tillverkare. Hos Nordendäck hittar du snabbt och enkelt rätt i den snåriga djungeln av däck och fälgar.

Stort sortiment av billiga kvalitetsvinterdäck

I Sverige är det lag på att använda vinterdäck då det råder vinterföre. Med vinterföre menas att det finns frost, snö eller is på vägen. Det finns två olika sorters vinterdäck att välja bland, dubbade och dubbfria/friktionsdäck. De två olika typerna av vinterdäck har båda fördelar och nackdelar men till de som kör mycket under vinterlika förhållanden rekommenderas dubbdäck.

Dubbdäcken har små dubbar av metall i gummit som gör att de är det bästa alternativet för riktigt hala och isiga vägar. Friktionsdäcken är å andra sidan väldigt bra på snö och slask, plus att det mest miljövänliga alternativet.

I vissa städer finns det förbud mot dubbdäck på enskilda gator och zoner, så de dubbfria vinterdäcken är då det enda alternativet. Det är sammansättningen av gummit som ger vinterdäcken dess unika egenskaper. Sommardäcken fryser vid kyla och innebär livsfara, gränsen går vid fem plusgrader.

Vinterdäck har i regel en djupare mönstring som ger ett fastare grepp mot underlaget samtidigt som gummit inte stelnar. För att definieras som vinterdäck i Sverige måste däcken vara tillverkade för detta ändamål. Hos oss på Nordendäck hittar du godkända vinterdäck till förmånliga priser.

Bra sommardäck till låga priser

Sommardäckär de däck som vi kör runt med under den största delen av året och därför bör vi vara extra noggranna i vårt val då vi köper nya sommardäck. Många sommardäck av hög kvalitet fungerar även väldigt bra under höst och vår. Det är vilken gummiblandning som finns i däcket som är den avgörande faktorn för hur länge man kan använda sina sommardäck. Vissa gummiblandningar kan bli hårda redan vid lite kyligare väder. Många väljer dock att byta till vinterdäcken då temperaturen går under + 5. I Sverige så måste man sätta på sommardäcken senast den 16:e april och sedan ska de sitta på till den 1:a december. Givetvis måste man byta ut sina sommardäck om vintern slår till tidigare än dessa datum. Vinterdäck ska alltid användas då det råder vinterföre.

Nya sommardäck ska ha ett mönsterdjup på ca 8-9 mm. Det minsta tillåtna mönsterdjupet på sommardäck är 1,6 mm. Det är lätt att se om däcken börjar bli slitna med hjälp av slitagevarnarna som finns på sommardäcken. Slitagevarnare är de markeringar på sommardäcken som markerar när däckets mönsterdjup når ca 2 mm.

Att välja däck

Det kan upplevas som något av en djungel att välja däck till sitt fordon men det finns några tips som vi gärna delar med oss av.

 • Läs instruktionerna för din bil
  Det första du bör göra i jakten på de bästa däcken är att läsa instruktionsboken till din bil eller fordon. Där framgår vilka däck som tillverkaren rekommenderar.

 • Ta i beaktning var du bor
  I ett så pass varierat landskap som Sverige erbjuder spelar det såklart stor roll var i landet du bor, och om däcken du ska köpa ska användas till vinter- eller sommarbruk.

 • Ta EU:s rekommendationer med en nypa salt
  Till sommardäck har EU infört ett nytt system som gör det lätt som konsument att jämföra de olika tillverkarnas produkter. Det är en väldigt lättläst dekal som anger rullmotstånd, våtgrepp och buller. För oss som bor i Sverige är det dock lite vanskligt att lita blint på EU:s rekommendationer, framför allt när det gäller vinterdäck. Testerna är gjorda för avsevärt mildare vintrar än vad vi har. Rådfråga hellre en auktoriserad däckhandlare som Nordendäck, våra goda råd är gratis.

 • Bäst i test
  Ett effektivt sätt att hitta bra information om vinterdäck är olika Bäst i test-undersökningar som görs i diverse magasin.

 • Kolla hastighetsspecifikationerna
  En annan märkning att hålla utkik efter vid val av däck, är vilken hastighetsklass som erfordras.

 • Kvalitetsdäck är en god investering
  Det är många gånger lätt att titta sig blind på priset vid val av däck. Tänk på att det billigaste däcket inte alla gånger är det bästa. Däck av högre kvalitet kostar mer, men de slits inte heller lika snabbt som de billigare alternativen eftersom de har en bättre gummiblandning som tål mer. Tillverkarna av kvalitetsdäck kan lämna bättre och längre garantier på sina produkter. En annan stor fördel med kvalitetsdäck är att de sänker bilens bränslekonsumtion i jämförelse med billigare däck.

Vi på Nordendäck kan lämna förmånliga priser på kvalitetsdäck från alla kända tillverkare på marknaden. Ta en titt i vårt breda sortiment av kvalitetsdäck av sommar- och vinterdäck.

Leverans

När du beställer däck från oss ser vi till att du snabbt får hem dina varor. Vi rekommenderar att du anger vilken av våra samarbetande verkstäder som ska genomföra däckbytet, Nordendäck har samarbetspartners över hela landet. När du anger en av våra samarbetspartners som verkstad att utföra däckbytet så levererar vi däcken direkt dit och det enda du behöver göra är att avtala en tid med verkstaden för att lämna in bilen.

Har du några frågor som rör några av våra tjänster eller produkter är du välkommen att kontakta vår kundsupport.